Hoppa till huvudinnehåll

USA och Kyrie Irving överlägsna - se klipp

USA som inför VM-finalen mot Serbien hade krossat samtliga tidigare motståndare med en snittmarginal på 32,5 poäng gjorde slarvasylta av Serbien med siffrorna 129-92, ledda av Kyrie Irving.

Irving var helt otrolig och satte in samtliga sex tre poängs skott han sköt för att sammanlagt göra 26 poäng. Amerikanerna var bättre i allt på planen. Laget vann returtagningen, blockerade flera skott, stal flera bollar, men framför allt sköt bättre från alla distanser. Efter en chockinledning av serberna, då man skaffade sig en sju poängs ledning, var det USA för alla de slantar som fanns i arenan i Madrid.

I fem minuter orkade Serbien hålla jämna steg med USA på grund av att man lyckades spela bollen in under korgen. USA tog time out och packade ihop försvaret och när serbernas distansskytte inte alls fungerade, fick man bukt på de serbiska kolosserna.

Vid halvtid var differansen redan 26 poäng för att som mest växa till 40 poäng. Slutskedet av matchen blev en transportsträcka med alley oops, dunkar och andra finesser men kampen var över.

USA vann nu sitt femte VM-guld genom tiderna. Två amerikaner, Kyrie Irving och Kenneth Faried valdes in i All Star-femman tillsammans med Serbiens Milos Theodosic, Frankrikes Nicolas Batum och Spanioren Pau Gasol. Om vem som var turneringens mest värdefulla spelare var det ingen tvekan om! Kyrie Irving, USA.

USA - Serbien 129-92 (67-41)

Irving 26/1
Harden 23/3
Faried 12/7
Thompson 12/0
Cousins 11/9
Gay 11/3
Curry 10/1
Derozan 10/1