Hoppa till huvudinnehåll

Lovisa har flyt på evenemangsfronten

Lovisa kyrka i solsken, vattenfontän i förgrunden
Lovisa kyrka i solsken, vattenfontän i förgrunden Bild: yle/Berislav Jurisic lovisa kyrka

Under sensommaren har folk från när och fjärran strömmat till Lovisa för att till exempel se på Lovisa historiska hus.

Mia Heijnsbroek-Wirén (SFP) är ordförande för Lovisa stadsstyrelses närings- och utvecklingssektion. Hon hoppas att Lovisa kan dra nytta av uppmärksamheten.

– Vi ska vara nöjda över att vi är stenrika på aktiva föreningar och människor som jobbar för staden, säger Heijnsbroek-Wirén.

Hon tror att dylika evenemang också kan locka folk att vilja bosätta sig i staden.

– Det har visat sig med åren att många människor har flyttat hit efter att de har fått uppleva den här gemytliga gemenskapen som många av de här evenemangen hämtar med sig, säger Heijnsbroek-Wirén.

Mycket händer på en gång

Om evenemang som Lovisa historiska hus spreds ut över en längre tid kunde staden få ännu mer besökare till staden. Just det evenemanget har förändrats med åren och lockat till sig också andra aktörer som ordnar evenemang under samma veckoslut.

– Lite respons har jag fått om att det har blivit lite väl mycket under samma veckoslut, till exempel lopptorg, säger Heijnsbroek-Wirén.

  • Ny flyglinje mellan Vasa och Helsingfors startar i höst

    Den nya linjen kommer att gå två gånger i veckan.

    Den nya linjen mellan Vasa och Helsingfors kommer att gå två gånger i veckan och trafikeras av flygbolaget Norwegian. Det har en stor betydelse för Vasaregionen, säger Peter Källberg, projektchef på Vasaregionens utveckling Vasek.

  • Japans kronprinspar besöker Fiskars

    Paret ska ta del av den finska hälsovården och kulturen.

    Det japanska kronprinsparet är i Finland den 2-5 juli och träffar president Sauli Niinistö och Jenni Haukio på Gullranda i Nådendal den 3 juli. De åker även till Fiskars under sitt Finlandsbesök.

Läs också

Nyligen publicerat - Östnyland