Hoppa till huvudinnehåll

Ögonskadad Nummelin borta i veckor

Petteri Nummelin, TPS hösten 2014
Petteri Nummelin får följa med matcherna från läktaren i ett par veckor. Petteri Nummelin, TPS hösten 2014 Bild: Lehtikuva nummelin

TPS-backen Petteri Nummelin kan inte spela på ett par veckor efter ögonskadan han åkte på i säsongens andra match borta mot Vasa Sport. Något desto allvarligare är det ändå inte fråga om.

Nummelin var tvungen att stiga av isen under matchen mot Sport, när en lagkamrats klubba tog i ögat. I värsta fall kunde Nummelin till och med ha tappat synförmågan, men den farhågan besannas inte.

Nummelin besökte en ögonspecialist i Åbo på måndagen och fick relativt goda nyheter.

– Det ser ut som om ögat inte har något värre fel. Om ett par veckor ska vi göra en ny undersökning. Fram till dess tar jag det lugnt, något fysiskt kommer inte på fråga på två veckor, säger Nummelin till MTV.

TPS läkare Juhani Ikonen säger till Iltalehti att lagkaptenen missar 1–2 veckor, men Nummelin själv tror alltså på en aningen längre frånvaro. Man vet inte heller ännu om benen kring näsa och kind skadats.

– Ögonlocket har fått sig en törn. Först ser vi hur svullnaden i det nu igenmurade ögat börjar lägga sig. Efter det bestämmer vi om fortsatta åtgärder. Det finns en liten skråma i ögat, men synförmågan är intakt, säger Ikonen.

För TPS kom Nummelins skada olägligt. Åbolaget hade från tidigare tre ordinarie backar på skadelistan och de får nu sällskap av den erfarne lagkaptenen. TPS, som förlorat sina två första matcher, möter Blues på hemmais på tisdag.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport