Hoppa till huvudinnehåll

Seinabo Sey kommer till Finland

Seinabo Say
Seinabo Say Bild: Yle/Catariina Salo allsång på skansen 2014

Onsdagen den 1:a oktober seplar Seinabo SeyTavastia Club i Helsingfors. Vi har pratat med henne om nordenturnén och karriären.


Om någon vecka kommer nya stjärnskottet Seinabo Sey till Helsingfors. Hon har tidigare varit bakgrundssångare för Oskar Linnros men satsar nu på en egen karriär. 5:e september släppte hon låten Pistols at Dawn och just nu jobbar hon på ett album som kommer komma i början av nästa år. Hon har släppt två låtar tidigare och hennes låt Younger har verkligen blivit en hitt. Tack vare Oskar Linnros har fått möjlighet att öva liveframträdanden och han har också hjälp till med praktiska grejer inför ett uppträdande.

- Han är väldigt bra på mellansnack så jag har försökt också, men inte med så mycket framgång, berättar Seinabo och skrattar.

Det har sagts att 2014-2015 tillhör Seinabo och hennes karriär ser väldigt lovande ut. Hon jobbar med kända producenten Magnus Lidehäll och i höst inledes nordenturnén och hennes konsert i London har redan sålt slut. Det här är hennes första besök i Finland och hon ser vädligt mycket fram emot besöket.

- Jag vet inte så mycket om Helsingfors, jag vet lite saker om Finland som muminadalen och tomten men inte mycket mer.

Seinabo gör bara en snabbvisit den här gången och kommer bara vara här över dagen.

Hon kommer som sagt spela på Tavastia 1:a oktober.

Nyligen publicerat - X3M