Hoppa till huvudinnehåll

Gratis buss på bilfria dagen i Vasa

Busspassagerare i vasa
Busspassagerare i vasa Bild: Yle/ malin HUlkki åka buss

Resenärer på Campuslinje 14 i Vasa åker gratis den 22 och 23 september, den bilfria dagen ordnas på måndag. Vasa Lokaltrafik hoppas att de studerande ska hitta den nya busslinjen under de avgiftsfria dagarna.

Kampanjen den bilfria dagen vill uppmärksamma människor på de växande trafikproblemen. Man hoppas att folk ska lämna bilen hemma och i stället åka kollektivt, ta cykeln eller promenera. Det är inte bara studeranden som åker gratis på campuslinjen under de avgiftsfria dagarna.

- Nu har alla de som bor intill rutten en bra möjlighet att lämna bilen hemma och dra nytta av kollektivtrafiken, säger Vasa stads trafikplanerare Tomi Kaunismäki i ett pressmeddelande.

Campuslinjen 14 går via torget, Vöråstan och Dragnäsbäck till Brändö campus. Tidtabellen är anpassad till föreläsningstiderna, så att bussarna går tre gånger i timmen under tiderna 8.00–10.00 och 12.00–16.00.

- Campuslinjen är planerad för studerandenas behov. Nu har de en ypperlig möjlighet att lämna bilen hemma och testa rutten som en del av skolvägen, säger Kaunismäki.

Läs också

Nyligen publicerat - Österbotten