Hoppa till huvudinnehåll

Sport föll mot SaiPa - Blues överraskade

Ishockey
Blues och HIFK i hård kamp. Ishockey Bild: Lehtikuva blues

Vasa Sport och SaiPa från Villmanstrand möttes på torsdag kväll i ishockeyligan. Sport hade i första perioden ledningen med 2-1 men sedan kom SaiPa starkt för att vinna med 5-2.

Tommi Jokinen förde inledningsvis SaiPa upp i 1-0 ledning men inom loppet av en minut slog Damien Fleury och Tomi Körkkö till med var sitt Sportmål. SaiPa och Matti Järvinen hann ännu kvittera före periodpausen.

I andra perioden var det SaiPa som dominerade. Jesse Mankinen, Sami Venäläinen och David McIntyre tystade Vasapubliken och matchen var avgjord. Tredje perioden blev mållös.

SaiPa var också med tanke på skottstatistiken det bättre laget. Hannu Toivonen i Sports mål tvingades till 40 parader medan kollegan Andreas Bernard stoppade 23 skott. SaiPa steg till tabelltvåa efter HIFK.

HIFK gick på sin första förlust

Helsingfors IFK fick för första gången under säsongen 2014-15 lämna rinken som förlorare när Blues var bättre med 3-2 efter straffläggning.

Matchen köpte i jämna tecken. 1-0 till Blues kom i andra perioden via Antonin Honejseks klubba. HIFK tog sedan initiativet i inledningen av tredje perioden då Mika Partanen och Jasse Ikonen på mindre än en halv minut sopade in 1-1 och 2-1.

Kai Kantola såg till att matchen gick till förlängning och Roope Talaja var vass i straffläggningen för att säkra segern till Blues.

TPS vann Åbothriller

Åbolaget TPS tog en 1-0 ledning då redan en dryg minut spelats av den tredje perioden mot tabelltrean KalPa. Målskytt Lauri Tukonen. Då fem minuter återstod spädde Tadas Kumeliauskas på till 2-0 och TPS verkade gå mot en säker seger.

Skrämselhickan kom när Janne Kolehmainen med en dryg minut att spela reducerade till 2-1 när Kalpa tagit ut målvakten Eero Kilpeläinen.

TPS red sen ut stormen och matchens till matchens lirare utnämndes Tukonen med 1+1 som saldo.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport