Hoppa till huvudinnehåll

Ville Niinistö och Carl Haglund i Obs debatt

debatt
debatt Bild: Yle obs

De gröna hoppar av regeringen efter att Fennovoimas kärnkraftsansökan förs till riksdagen. I kvällens Obs debatt är De grönas ordförande Ville Niinistö studiogäst. Han får förklara varför partiet inte kunde smälta statsrådets beslut.

Också Sfp:s partiordförande Carl Haglund är gäst i kvällens debatt. Enligt Haglund var det ett tufft beslut för Sfp. Själv röstade han ja, medan ministerkollegan Anna-Maja Henriksson röstade nej.

Hoppa över Twitterpostning

Också den socialdemokratiska ministergruppen var splittrad. Det var bara partiordförande Antti Rinne och arbetsminister Lauri Ihalainen som röstade till förmån för Fennovoima. Partisekrerterare Reijo Paananen representerar SDP i kvällens debatt.

Alla samlingspartistiska ministerar röstade i enlighet med näringsminister Jan Vapaavuoris förslag. Riksdagsledamot Kimmo Sasi försvarar den samlingspartistiska linjen i Obs debatt med start kl 19.55 på Yle Fem.

Läs också:
Niinistö: Tungt beslut att lämna regeringen
Ja till Fennovoima, gröna duon går
Twitterbloggen: Grön inkonsekvens

Läs också

Nyligen publicerat - Samhälle