Hoppa till huvudinnehåll

Tränaren besviken över Selännes kritik

Teemu Selänne, 18.9.2014
Teemu Selänne går hårt åt bland annat Bruce Boudreau i sin nya bok. Teemu Selänne, 18.9.2014 Bild: Lehtikuva teemu selänne

Teemu Selänne går i sin färska bok ut med hård kritik mot Anaheim Ducks tränare Bruce Boudreau och berättar bland annat att han skulle fortsatt spela om klubben hade haft vilken annan tränare som helst.

I sin bok ”Teemu” kritiserar Selänne i hårda ordalag Boudreau. Efter att Boudreau förra säsongen lämnat Selänne utanför truppen inför en fjärde playoffmatch mot Dallas Stars, reagerade Selänne. Han väntade tills alla andra lämnat träningen och skrinnade sedan fram till Boudreau – och lät lotsen höra vad han tycker om honom.

– Jag frågade vad han har emot mig och sade att han inte respekterat mig ett dugg under hela den tiden han varit vår coach, berättar Selänne och fortsätter att Boudreau förklarat att beslutet att bänka honom fattats i samtycke med andra.

– Jag ropade att huh, huh, vad är du för en tränare som inte ens bestämmer om uppställningen. Jag sade att om du vill vinna i slutspelet, behöver du mig. Ingen vill vinna så mycket som jag. Jag fick två år av skit ur mig. Det kändes väldigt bra.

Anaheim lyckades trots en lysande grundserie inte ta sig längre än till konferenssemifinal och där tog Selännes NHL-karriär slut. Selännen avslöjar i boken att han hade fortsatt om Anaheim hade haft vilken annan tränare som helst.

”Han var en av mina favoritspelare”

Bruce Boudreau, 2013
Bruce Boudreau förstår Selännes frustration. Bruce Boudreau, 2013 Bild: AFP / Lehtikuva bruce boudreau
Bruce Boudreau fick svara på frågor om Selännes kritik på Anaheim Ducks träningsläger.

– Jag förstår hans frustration. Om man varit en lysande spelare hela livet, vill man vara bäst. Ingen vill höra negativa saker om sig själv, så på det sättet är jag besviken. Han var en av mina favoritspelare, sade Boudreau.

– Han höjde bara lite på rösten då i Dallas. Om det hade varit fråga om en vanlig spelare, skulle jag bara ha fattat ett beslut. När det var fråga om en ikon, ville jag vara säker på att jag fattar rätt beslut. Jag tror inte jag skulle göra något annorlunda.

– Selänne var frustrerad, han är en tävlingssjäl. Teemu var Teemu. Han hetsar upp sig ibland. Av den orsaken var han en strålande ishockeyspelare. Jag förstår honom – i någon mån, säger Ducks GM Bob Murray.

Även Ducks lagkapten Ryan Getzlaf fick sin beskärda del av kritiken. Selänne ansåg att Getzlaf inte stödde honom tillräckligt. Getzlaf var besviken över kritiken och menar att Selänne inte vet om alla diskussioner han fört. Han överraskades också av sättet kritiken kom ut på.

– Jag överraskades inte av vad han sade, för jag hade redan hört största delen av det, men jag väntade mig inte att det skulle bli offentligt via en bok. Merparten av kritiken är omklädningsrumssaker. Teemu lämnade efter sig ett stort arv och det sista man vill göra är att ge det arvet en bitter bismak, sade Getzlaf.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport