Hoppa till huvudinnehåll

Mona Damén söker bonde

Mona Damén är med i det svenska TV-programmet Bonde söker fru.
Mona Damén är med i det svenska TV-programmet Bonde söker fru. Bild: yle/Petra Thilman damén mona,Ekenäs

Det var en helt vanlig kväll i ett vårvintrigt Ekenäs. Mona Damén stod i sitt vardagsrum och strök sig igenom tvätthögen med ett öga på TV:n där en reklam för kommande säsongen av Bonde söker fru flimrade förbi. Mona följde med reklamen men tänkte inte mer på saken i det skedet. Idag – några månader senare – är hon en av de utvalda till programmet. Hur blev det så här?


- Jag tittade på trailern och hörde programledaren Linda Lindorff uppmana alla som ville kontakta någon av bönderna att göra det och trots att jag inte i den stunden ens tänkte på hela saken var det antagligen något i mitt undermedvetande som satte igång.

Mona strök sig vidare genom tvätthögen och tänkte inte mer på det hon sett men så småningom började hon märka att tanken på en av bönderna ändå dröjde sig kvar och till sist gick hon in på datorn och tittade på trailern otaliga gånger till innan hon slutligen bestämde mig för att göra slag i saken.

- Jag tänkte att ”herregud, jag lever bara en gång. Jag fyller femtio i år, jag är singel – varför skulle inte jag kunna göra något roligt?” Så jag tog mod till mig och skickade iväg e-post till min bonde. Det jag föll för var hans karisma och sättet han pratade på. Han har en otrolig utstrålning.

Bonden svarar

Herregud, jag lever bara en gång. Jag fyller femtio i år, jag är singel – varför skulle inte jag kunna göra något roligt?

Efter en tid blev Mona uppringd av en kvinna på Sveriges TV4 som berättade att hennes bonde ville träffa henne under sommaren om hon själv var med på noterna. Efter en natts vånda bestämde sig Mona för att tacka ja och en månad senare tog hon flyget till Stockholm där hon fick träffa sin bonde.

- Då jag kom in i rummet kramade han om mig så jag nästan tappade andan och sedan fick vi prata en kort stund. Trots att det hela gick på fem minuter kändes det direkt som om vi känt varandra länge.

Att vara omgiven av ett tv-team kan vara omtumlande för de flesta men speciellt då man söker kärleken måste det ju vara extra känsligt?

- De första dagarna var det stressande men man vande sig ganska snabbt med att ha kameror och mikrofoner under näsan hela tiden. Men jag kan fortfarande inte tro att jag faktiskt gjorde det här!

Hur det gick för Mona från Ekenäs och den karismatiske bonden från Sverige får framtiden utvisa. Första avsnittet av Bonde söker fru visas på Sveriges TV4 på onsdag 24 september kl.21.

Läs också

Nyligen publicerat - Kultur och nöje