Hoppa till huvudinnehåll

På resande not: Erik-André Hvidsten i musikalernas värld

Han är en av Norges mest meriterade musikalartister med huvudroller i Sverige, Norge och Finland på meritlistan - den här veckan sjunger han eurovisionsklassiker i På resande not.

Erik-André Hvidsten har de senaste sexton åren spelat med i en mängd olika musikaluppsättningar. I Finland har han haft huvudroller i Sugar (Wasa Teater 2001), Cabaret (Svenska Teatern 2011) och Hair (Åbo Svenska Teater 2012), på annat håll har han spelat med i Spelman på taket, Les Miserables och Chicago. Dessutom har han satt upp egna shower och turnéer runt om Norge.

I intervjun berättar han om skillnaden mellan att spela musikal i Finland och övriga Norden, samt om den händelse som för evigt fick honom att börja älska Eurovision Song Contest.

Läs mer om veckans På resande not!

Varje vecka i På resande not bjuder en gästartist på två coverversioner av låtar som tävlat i Eurovision Song Contest. Bland säsongens gästartister syns Richard Herrey, Åsa Jinder och Sarah Dawn Finer, och varje vecka hittar ni en intervju med gästartisten här på nätet.

Se tidigare veckors intervjuer här:

Avsnitt 3: Susann Sonntag

Avsnitt 2: Susanne Jonsson

Avsnitt 1: Anne-Lie Rydé

På resande not sänds på Yle Fem lördagar kl 21:00, repris söndag kl 15:45
Sänds även i TV Finland söndag kl 15:25 CET

Läs också

Nyligen publicerat - Kultur och nöje