Hoppa till huvudinnehåll

De bästa streetstylebloggarna

Peggy utanför Tate Modern i London. Det är Christian som driver The Styleograph som fotat bilden.
Peggy utanför Tate Modern i London. Det är Christian som driver The Styleograph som fotat bilden. Peggy utanför Tate Modern i London. Det är Christian som driver The Styleograph som fotat bilden. Bild: The Styleograph the styleograph

September är en modefest med modeveckor i New York, London, Milano och Paris. Du som vill ha koll på vad som händer utanför visningarna ska läsa det här, för här listar vi streetstylebloggar och instagramkonton du bara måste följa.

Modeveckorna är i full gång och det är nu grunden för den kommande vårens trender läggs. Just nu känns våren väldigt avlägsen, och åtminstone jag känner mig mer intresserad av hösten. Vilken tur då att det finns tusentals streetstylefotografer som håller koll på modet utanför visningarna istället, för det är där det händer. Och det är ju ändå kombinationen av kläder, och hur man bär dem som är det mest intressanta när det kommer till stil och mode.

Vill du hänga med? Här kommer några tips på streetstylebloggar och instagramkonton.

Bloggar

The Satorialist
En av de riktigt gamla i gamet. Scott Schuman var en av de första streetstylefotograferna som gjorde en big business av alltihopa. Han har också gett ut fotoböcker.

Bill Cunningham
Okej, om jag sa att Scott Schuman varit med länge är det inget mot hur länge Bill Cunningham hållit på. Han fotograferar för New York Times modesidor, och gör fotoreportage med tillhörande ljud (som han själv läser in så klart).

The Styleograph
Snygga och färgglada foton från de stora modestäderna utmärker Christians bilder. Hans bas är i Berlin, men i jakt på de bästa bilderna med den skönaste känslan ser han hela världen som sin arbetsplats.

Christian som står bakom bloggen The Styleograph har fångat den stora modebloggaren Susie Lau på bild.
Christian som står bakom bloggen The Styleograph har fångat den stora modebloggaren Susie Lau på bild. Bild: The Styleograph the styleograph

Tommy Ton
Tommy Ton har ett öga för detaljer, och så verkar han älska starka färger också. En bra kombination. Här är hans tumblr.

Facehunter
En annan gammal goding är bloggen Facehunter som drivs av Yvan Rodic, en typ som reser jorden runt och fotar sköna människor.

Stockholm Streetstyle
Fast sidan heter som den gör, så hänger fotograferna inte bara i Stockholm. Här kan du se stilar från flera olika europeiska storstäder.

Bild från Stockholm Streetstyle
Bild från Stockholm Streetstyle Bild: Stockholm Streetstyle stockholm streetstyle

Streetpeeper
Fotograferna på Streetpeeper finns överallt. Du kan se bilder från Stockholm, Melbourne, Milano, Shanghai, och många många fler städer.

Hel Looks
Den största finska streetstylebloggen. När du tröttnat på att alla ser likadana ut i de andra streetstylebloggarna ska du kolla in den här. Härliga människor som vågar ta ut svängarna. Just nu håller fotograferna en liten paus, eftersom de flyttat till San Francisco. Snart dyker SF Looks upp. Håll utkik!

En fashionabel tjej på Helsingfors gator, fotade av Hel Looks.
En fashionabel tjej på Helsingfors gator, fotade av Hel Looks. Bild: Hel Looks hel looks

Streetgeist
En till blogg som visar upp mer spännande stilar. Drivs av Alkistis Tsitouri och Aris Karatarakis som kommer från Grekland.

An Unknown Quantity
Ofta bilder på manligt mode, och helt vanliga människor, inte bara modeller. Drivs av Wataru "Bob" Shimosato från Nagano i Japan. Han gör verkligen sitt yttersta för att hitta människorna med de mer personliga stilarna. Ett bevis för det här är väl bilden här under. Vilken skön kille.

Greg Dacyshyn vid Jeremy Scott Show, Milk Studio, NYFW15SS.
Greg Dacyshyn vid Jeremy Scott Show, Milk Studio, NYFW15SS. Bild: Wataru Shimosato an unknown quantity

Candice Lake
En streetstylesida som fotas av en kvinna, vilket tyvärr är lite ovanligt. Hon är hemma från Australien och jobbar också på Vogue.

Instagram

Instagram kryllar av streetstylekonton, och flera av de stora bloggarna har också egna konton. Det är bara att börja leta sig fram.

modernfashionmen
Stiligt manligt mode. Helt insnöad på kostymer.

Before Sunrise
Här ligger fokus på italienskt mode, och Before Sunrise finns också som blogg, här. Fotografen Yu Yang knäpper sjukt snygga bilder, som ofta också är leksamma. Den här är en stor favorit.

En av Yu Yangs färgglada och härliga bilder.
En av Yu Yangs färgglada och härliga bilder. Bild: Yu Yang before sunrise

Melodie Jeng
Den här tjejen ska du följa om du vill ha koll på New York. Hon fick inspiration att börja fota efter att hon såg dokumentären Bill Cunningham New York. Det känns fint tycker jag. Här är hennes blogg.

Le 21ème
Adam Katz Sindings instagramkonto står det att det här inte är en streetstyleblogg. Jag listar den iallafall, för bilerna är riktigt snygga, och kläderna är hotta. Finns också här.

streetstyled
Streetstyled drivs inte av någon enskild fotograf. Istället samlar typen som har kontot ihop olika streetstylebilder från en massa olika bloggar, så här finns det mesta.

Har du fler tips?

Det finns tusentals streetstylebloggar där ute. Har du något tips till, så kommentera gärna här under. Så vill jag passa på att tipsa om Pinterest också. Där finns sjukt många fina bilder. Här är till exempel Harper's Bazaars sida som bjuder på en fin mix av gamla och nya gatubilder.

Nyligen publicerat - X3M