Hoppa till huvudinnehåll

FC Honka krossade Merilappi United

Vera Varis släppte bara in ett mål mot Merilappi United (arkivbild) Bild: Yle vera varis

FC Honka spelade ut hela sitt register då laget besegrade Merilappi United med hela 7-1 i den övre slutserien i damernas fotbollsliga. Samantha Monahan gjorde två mål för Honka.

FC Honka som slutade trea i grundserien tog emot femman Merilappi United hemma i Esbo på söndagen. Honka gjorde hela fyra mål i den första halvleken och matchen var redan då avgjord.

Samantha Monahan gjorde 1-0 i den 33:e minuten och Kiia Lainen ökade på till 2-0 tre minuter senare. I den 42:a minuten gjorde Monahan sitt andra mål för dagen och i den sista minuten i den första halvleken gjorde Linda Nyman 4-0.

I den andra halvleken fortsatte Honka att ösa på och Jenny Danielsson kunde göra 5-0 i den 48:e minuten. Sini Vehviläinen gjorde 6-0 för Honka i den 65:e minuten och Kaisa Ranki 7-0 i den 74:e minuten. Då två minuter återstod av matchen fick Merilappi United ett tröstmål då Natalia Kuikka lyckades överlista Vera Varis i hemmamålet.

PK-35 besegrade Pallokissat på hemmaplan i Vanda med 1-0. Matchens enda mål gjordes av Katri Nokso-Koivisto då 13 minuter återstod av matchen.

Ligaledande Åland United lät sig inte överraskas på hemmaplan. Fem olika spelare lyckades i målskyttet när United besegrade TPS med 5-2. United toppar tabellen med en poäng före PK-35.

Seger för NiceFutis och HJK

I den nedre slutserien besegrade NiceFutis ONS på bortaplan med 3-1. ONS ledde matchen efter den första halvleken men inom loppet av tre minuter i början på den andra halvleken vände NiceFutis matchen till seger. Brooke Barbuto gjorde två av NiceFutis mål.

HJK fick också med sig tre poäng från mötet med KF10. Kaisa Collin gjorde två mål då HJK vann med 3-0.

Resultat:

Över slutserien:

FC Honka – Merilappi United 7-1

PK-35 – Pallokissat 1-0

Åland United – TPS 5-2

Neder slutserien:

ONS – NiceFuris 1-3

HJK – KF10 3-0

Läs också

Nyligen publicerat - Sport