Hoppa till huvudinnehåll

Nagu Marina går över förväntan

Nagu Marina
Anders Fagerlund och Jan-Erik Karlsson Nagu Marina Bild: yle/Maud Stolpe anders fagerlund och jan-erik karlsson

I de gamla Flipper-hallarna i Vikom i Nagu verkar idag Nagu Marina. Här tas båtar upp för service och vinterförvaring plus att killarna här kan rycka ut i krissituationer.

Tre män med egna firmor och eget specialkunnande slog sig för ett drygt år sedan ihop och grundade Nagu Marina. De här är Anders Fagerlund, Jan-Erik Karlsson och Bill Sandell. Det den ena av den kan kan kanske inte den andra och det här är en bra kombination.

Båtupptagning, förvaring och service var tanken då verksamheten började, men det har visat sig att det finns mycket annat att göra i den här branschen. Nagu Marina har i sommar fått rycka ut och rädda båtar som hållit på att sjunka, byta ut felaktigt bränsle, fixa toaletter och allt möjligt annat tänkbart.
Det här har lett till att det nu finns en jour som kan rycka ut både med bil och båt. I den stora hallen i Vikom ryms både stora och små båtar och sådna som helst ska förvaras utomhus får också plats här.

En god sak i den här branschen är också att hålla öppet mitt i sommaren då andra båtserviceföretag håller stängt.

Läs också