Hoppa till huvudinnehåll

Stjärnskottet Zhala

Zhala
Zhala. Zhala Bild: Elliot Foxprince zhala

Zhala är den första och enda artisten, förutom Robyn själv, som är signat på Robyns skivbolag Konichiwa Records.Vi ringde upp Zhala för att snacka om kommande skivan, och om hur det är att jobba med Robyn.

Zhala är från Stockholm och har kurdisk bakgrund. Hon har hållit på med musik i stockhomscenen sen hon var liten och i senare tonår har hon spelat mycket på stockholmsklubbar. Hon är den enda förut Robyn själv som är signad på Robyns egna skivbolag. Vi frågade Zhala hur det blev hon och Robyn.

- Vi har lite gemensamma vänner och vi har varit i samma sammanhang de senaste 3-4 åren. När jag släppte låten Slippin’ Around tyckte Robyn väldigt mycket om den och ville jag skulle öppna för henne i Berlin och London. Efter det började vi prata mer om sätt att släppa musik och vem man kan jobba med.

Ny skiva vid årsskiftet

Efter det började Zhala skicka sina nya låtar till Robyn och på den vägen är det. Det kändes naturligt att det var Robyns skivbolag som skulle ge ut skivan. Skivan kommer ut vid årsskiftet och Zhala berskriver sin musik som cosmic pop, eftersom man får rum med så mycket inom det området.

Framtiden

Framtiden ser alltså väldigt ljus ut för Zhala. Hon har redan turnerat en hel del utomlands och öppnat med Robyn och Röyksopp i USA. Hon ska bland annat spela i Barcelona i dagarna och utlandsturnéerna har hållit på hela sommaren och kommer forsätta i höst. Till sist frågade om det finns planer på att komma och spela i Finland.

- Jag vill jättegärna komma! Kanske jag kan spela på någon festival nästan sommar. Jag kommer nog också tidigare än så, om någon bjuder mig.

Hela intervjun kan ni lyssna på i ljudklippet till höger.