Hoppa till huvudinnehåll

Håll portarna öppna!

Mårten Boström
Mårten Boström orintering

Mårten Boström från Kyrkslätt är landslagsman både i orientering och långdistanslöpning.

Ifjol, då VM i orientering hölls på hemmaplan i Sotkamo, blev han världsmästare i sprintorientering.

Sällan glömmer man de glädjescener som då utspelade sig vid målgången! Dessutom har Boström löpt 10 000 meter i landskamperna i friidrott mot Sverige. Hans bästa tid på maraton är så pass bra som 2.18. Han innehar fortfarande det finska rekordet både i maraton och på 10 000 meter i klassen under 22 år.

I årets VM i Italien gick det inte så bra då Boström blev utslagen redan i kvalet på grund av en port som var fel utmärkt. Sedan årsskiftet tränas Boström av den forne OS-mästaren på 3000 meter hinder, Anders Gärderud från Sverige.

Läs också

Nyligen publicerat - Östnyland