Hoppa till huvudinnehåll

Biostormar och monstermän

Sarah Wayne Callies i filmen Into the storm.
Sarah Wayne Callies blir blöt i filmen Into the storm. Sarah Wayne Callies i filmen Into the storm. Bild: © 2013 Warner Bros. Entertainment Inc. into the storm

Biohelg! I dag är det två actionfilmer och en musikdokumentär som har premiär. Vi riktar in oss på Into the storm och The Equalizer för att få upp pulsen inför helgen.

Fredag betyder biopremiärer, och den här gången läggs tre nya filmer upp på biograferna.

Into the storm

Det känns nästan som att den som sett filmen Twister från 1996 redan sett Into the storm. Handlingen verkar i alla fall vara den samma: Ett gäng forskare jagar tornadon. Eldsjälen är en kvinna som är helt besatt av att hitta den största tornadon och komma in i dess "öga".

I huvudrollen ser vi Sarah Wayne Callies som många säkert känner igen från tv-serien The walking dead. I filmen driver man också med hennes zombiebakgrund. När två typer berättar för Allison (alltså Sarah) att staden är övergiven, säger de "staden är tom, det är som en zombieapokalyps". Filmen är antagligen en riktig nagelbitare, så vill du få upp pulsen - se den.Monsterimies

Monsterimies är filmen som handlar om Finlands käraste monster: Lordi. I Monsterimies får vi följa Tommi Putaansuu och hans drömmar. Tydligen är det väldigt kostsamt att vara Lordi. Här kan du se vad programmet Efter Nios filmpanel Johanni Larjanko och Kira Schroeder tycker om filmen. Och här kan du läsa filmkritikern Silja Sahlgren-Fodstads recension av filmen.The Equalizer

Denzel Washington porträtterar en man som lever ett dubbelliv, ända tills historien kommer i kapp honom. Höstens mest bokade skådis Chloë Grace Moretz är också med i rollen som Teri. Det är Teri som får Robert McCall (Denzel) att återgå till sitt mystiska förflutna. Det är nämligen så att hon är jagad av arga ryska gangsters, och det kan Robert absolut inte tolerera. Här kan du läsa Silja Sahlgren-Fodstads recension av filmen.Nyligen publicerat - X3M