Hoppa till huvudinnehåll

Erik Murphy byter NBA-klubb

Erik Murphy.
Erik Murphy i Finlands tröja. Erik Murphy. Bild: EPA/ALFREDO ALDAI erik murphy

Basketspelaren Erik Murphy som representerade Finland i VM byter NBA-klubb. Murphy spelar nästa säsong för Boston Celtics.

I en bytesaffär går förutom Murphy också Dwight Powell, Malcolm Thomas och John Lucas III till Boston Celtics. I motsatt riktning går Keith Bogans som nästa säsong alltså representerar Cleveland Cavaliers.

Erik Murphy draftades av Chicago Bulls sommaren 2013. Den 23-årige Murphy debuterade säsongen 2013–2014 i Bulls tröja och noterades för 24 NBA-matcher. Efter det har Murphy bytt klubb tre gånger. I april skickades han till Utah Jazz, strax senare vidare till Cleveland Cavaliers och nu alltså till Boston Celtics.

Övergången innebär att Murphy nu går miste om möjligheten att spela tillsammans med LeBron James som i juli bytte Miami Heat mot Cleveland Cavaliers. Murphy representerade Finland i basket-VM i Spanien som spelades i augusti och september 2014.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport