Hoppa till huvudinnehåll

De bästa motivationstalen på film

Mel Gibson som William Wallace i filmen Braveheart.
FREEDOOOOOOOM! är ordet vi minns från Braveheart. Mel Gibson som William Wallace i filmen Braveheart. Bild: CC braveheart

Vill du tända måste du brinna, för utan en rejäl fackla i själen blir det mesta ogjort. Filmkammaren ger dig en topp trea motivationstal på film. Filmscener som gör det roligt att prova på det omöjliga.

3. Braveheart (1995)

När William Wallace på sin lätt okontrollerbara häst piskar mod i skottarna med löfte om potentiell frihet vill varje cell i kroppen kasta kläderna och tetsa* naken på gården i en kvart. Scenen är en klassiker även om Braveheart anses vara den mest historiskt inkorrekta filmen genom tiderna.2. Any Given Sunday (1999)

Any Given Sunday handlar om amerikansk fotboll och är egentligen rätt så tråkig. Men Al Pacinos tal till spelarna gör filmen sevärd. Det sägs att tränaren Pep Guardiola en gång i tiderna lät FC Barcelona lyssna på talet inför en Champions League-final. Spelarna gick senare den kvällen hem med pokalen.1. The Replacements (2000)

Motivationstal behöver inte alltid vara långa och spela på precis alla känslosträngar.
*att tetsa innebär att åla sig på marken med stridsbältet (taisteluvyö) på. En aktivitet många unga finska män försöker undvika så gått det går under sin tid i armén.

Nyligen publicerat - X3M