Hoppa till huvudinnehåll

Kändisar flockas i Venedig för Clooneybröllop

Flera av film- och musikvärldens främsta kändisar samlas som bäst i Venedig för att delta i George Clooneys bröllop. Clooney gifter sig med juristen Amal Alamuddin.

Arrangemangen kring bröllopet har varit mycket hemliga, men det ryktas om att bröllopsfesten hålls på det sjustjärniga lyxhotellet Aman i Venedig. Gästerna förs till hotellet under poliseskort, och den intilliggande kanalen Canal Grande stängs av.

På gästlistan finns omkring 150 personer, bland andra Brad Pitt och Angelina Jolie, U2-sångaren Bono, Sandra Bullock och Matt Damon.

Den 53-årige Clooney och 36-årige Alamuddin har varit ett par sedan i fjol och förlovade sig i april i år. Clooney har tidigare utsetts till en av världens mest eftertraktade ungkarlar. Han har flera gånger blivit rankad bland världens mest sexiga män, och år 2009 var han med på Times lista över världens 100 mest inflytelserika personer.

Clooney är känd för sina roller i en rad kända filmer, bland andra de tre Ocean-filmerna, Up in the air, och Gravity. Han har redan i flera år varit en av FN:s fredsambassadörer, och bland annat engagerat sig i Darfurkonflikten, Tsunamin i Sydostasien och jordbävningen i Haiti.

Amal Alamuddin är en brittisk jurist och har haft flera uppdrag för FN. Hon har varit rådgivare åt Kofi Annan och tidigare varit advokat för Wikileaks-grundaren Julian Assange i hans kamp för att inte bli utlämnad till Sverige.

Läs också