Hoppa till huvudinnehåll

Pirkko Mannola vågade inte satsa på Tyskland

Pirkko Mannola är veckans gästartist i På resande not och bjuder på två riktiga eurovisionsklassiker i egna versioner. Men själv har hon aldrig varit särskilt intresserad av Eurovision Song Contest.

Ända sedan hon valdes till Miss Finland 1958 har Pirkko Mannola hört till Finlands allra mest älskade artister och i flera år hade hon också en framgångsrik karriär på den tyska marknaden. Under slutet av 1980-talet spelade hon i den svenska tv-såpan "Varuhuset" ("Öhmanin tavaratalo" gick även på MTV i Finland) och just nu är hon högaktuell i "Ladykillers" på Helsingfors stadsteater.

Hör henne berätta om sin karriär, om varför hon inte vågade satsa på den tyska marknaden och hör hennes överraskande svar på vilket europeiskt resmål hon skulle rekommendera.

Läs mer om veckans På resande not här!

Varje vecka i På resande not bjuder en gästartist på två coverversioner av låtar som tävlat i Eurovision Song Contest. Bland säsongens gästartister syns Richard Herrey, Åsa Jinder och Sarah Dawn Finer, och varje vecka hittar ni en intervju med gästartisten här på nätet.

Se tidigare veckors intervjuer här:

Avsnitt 4: Erik-André Hvidsten

Avsnitt 3: Susann Sonntag

Avsnitt 2: Susanne Jonsson

Avsnitt 1: Anne-Lie Rydé

På resande not sänds på Yle Fem lördagar kl 21:00, repris söndag kl 15:45
Sänds även i TV Finland söndag kl 16:25 CET

Läs också

Nyligen publicerat - Kultur och nöje