Hoppa till huvudinnehåll

Adam Masuhr: Två bucklor är målet

Adam Masuhr.
Adam Masuhr i KalPa-tröja. Han representerade Kuopioklubben i fem säsonger. Adam Masuhr. Bild: YLE/Tomi Hänninen masuhr

På sju matcher har de regerande mästarna Kärpät fyra vinster och tre förluster i ishockeyligan. Yle Sporten träffade backen Adam Masuhr och den assisterande tränaren Mikko Manner för att fråga hur läget är i klubben.

Med sina tolv poäng är Uleåborgsklubben tabellfyra. De kommer senast från en 4-0-seger på bortaplan mot nykomlingarna Vasa Sport och efter den matchen sade Adam Masuhr så här om deras säsongsstart.

- Jag tror att alla som håller på med den här sporten vill vinna varje match men i slutändan vill du vinna bucklan. Vi kan inte gå runt och fundera på tre torskar. Jag tror väldigt mycket på vår tränarstab och vårt lag.

Backen, som anslöt till de regerande mästarna från KalPa i slutet av förra säsongen, är ändå inte nöjd med hur det har sett ut hittills och ser en stor utvecklingspotential.

- Vi ska vara nära att vinna varje match. Förlorar vi med 6-2 så är det solklart att vi inte är nöjda med det, säger Masuhr till Yle Sporten.

Kärpäts assisterande tränare Mikko Manner kom till klubben inför den förra säsongen. Trots att spelet har haltat lite stundvis i inledningen av säsongen så är han inte orolig.

- Det tar lite tid att spela ihop femmorna, men sen då det börjar fungera så börjar man vinna, säger Manner.

Precis som mästare brukar göra så tappade Kärpät en hel del spelare inför säsongen. Nyckelspelare som Juha-Matti Aaltonen och Ben Maxwell drog till KHL medan målvakten Jussi Rynnäs nu representerar Dallas Stars i NHL. Masuhr tycker ändå att Kärpät har fått ihop laget på ett bra sätt.

- En som Aaltonen är svår att hitta på marknaden men jag tycker att Kärpät har gjort det bra och värvat väldigt bra spelare. Min känsla av Kärpät innan jag kom hit var att de är en maskin, vi lever inte bara på individuella prestationer.

Satsar på CHL

- Vi satsar stenhårt på CHL. Jag tror inte vi ser någon skillnad på serien och CHL. Vårt mål är att vinna CHL i år, säger Masuhr på frågan om hur viktig han anser att den nya turneringen Champions Hockey League är.

31-åringens ord bekräftas av resultaten som Uleåborgsklubben har radat upp i turneringen hittills. Med en match kvar i gruppspelet leder de sin grupp och har ett kraftigt grepp om avancemangsplatsen.

Också Mikko Manner bekräftar att klubben tar CHL på allvar, men han poängterar ändå att fokuset alltid är på nästa match.

Då Yle Sportens Carl-Magnus Långkvist frågar Masuhr om målet är att lyfta två bucklor den här säsongen svarar han snabbt.

- Givetvis.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport