Hoppa till huvudinnehåll

EIF spelade oavgjort mot Klubi 04

EIF:s Lucas Pas Kaufmann jagas av Pallohonka spelaren Julius Perovuo.
EIF:s Lucas Pas Kaufmann jagas av Pallohonka spelaren Julius Perovuo (arkivbild). EIF:s Lucas Pas Kaufmann jagas av Pallohonka spelaren Julius Perovuo. Bild: Yle/Patric Westerlund pallohonka,Ekenäs

EIF spelade oavgjort när de mötte Klubi 04 i Helsingfors på söndag eftermiddag.

Matchen i division 2 södra zonen, slutade 1-1.

Publiken fick vänta 55 minuter på matchens första mål. Då var Lucas Kaufmann från EIF framme och lyckades skjuta bollen i mål.

12 minuter senare, vid 67:e minuten kvitterade Karim Jouini från Klubi 04 till 1-1.

- Det var en ganska jämn match. Ingen var klart bättre, men vi kunde nog ha gjort ett mål till. Klubi:s målvakt Tomas Karike gjorde några bra räddningar, så 1-1 är inte ett orättvist slutresultat, säger tränare Jens Mattfolk.

Målmonster i kvallaget

Söndagen den 12 oktober är det dags för division 1-kval. Då möter EIF Atlantis på centrumplan i Ekenäs. Arbetet med att analysera Helsingforslaget har börjat.

- Sakari Tukiainen har slagit målrekord den här säsongen. Han har gjort 34 mål. Han är farlig, men vi måste se hur vi kan utnyttja våra styrkor och motståndarens svagheter, säger Mattfolk.

Ifjol mötte EIF Björneborglaget FC Jazz i division 1-kval. Då lyckades den grönvita truppen inte avancera.

- Det är små marginaler i dubbelmöten. Jag hoppas vi kan ta med oss våra erfarenheter från ifjol, till exempel så måste vi se till att ha alla spelare på planen, säger Mattfolk och hänvisar till glidtacklingen och det påstådda slaget som gav Mamadou Konate en utvisning.

  • JYP-fostrade backar skrev kontrakt med NHL-lag

    Honka återvänder till Dallas, Niku fortsätter i Winnipeg.

    De JYP-fostrade backarna Julius Honka och Sami Niku har var för sig skrivit under NHL-kontrakt. Honka återvänder till Dallas Stars medan Niku fortsätter i Winnipeg Jets.

  • Våldsamma protester mot coronarestriktioner i Italien - uppdämd social oro skakar alla stora städer

    Unga lider särskilt hårt då ekonomin drabbas av corona.

    Protester mot nya coronarestriktioner skakar alla större städer i Italien. Från Turin i norr till Neapel i söder har ilskna, frustrerade och coronatrötta italienare gått ut på gatorna för att protester. Det har förekommit skadegörelse och våldshandlingar samt spekulationer om att maffian, högerextremister och fotbollshuliganer ligger bakom protesterna. Men faktum är att det handlar om en uppdämd social oro som nu får utlopp.

Läs också