Hoppa till huvudinnehåll

Mera girl power i Ronyas band

Ronya
Ronya uppträder på The Circus i november. Ronya Bild: Yle/Catariina Salo ronya

Snart är det dags för Svenska Talande Klubben igen. Den här gången står Helsingfors på tur och Nonono ställer sig på scenen som huvudband. Före dem kommer vi att höra underbara finlandssvenska Ronya som kommer att spela helt nytt material


Ronya har jobbat på nytt material hela sommaren, så mycket och intensivt att hon påstår sig ha varit utan vanligt liv. I slutet av oktober eller början av november kommer vi att få se frukten av det hela, då ger hon ut Work Hard, den första singeln från det kommande albumet.

- Den är lite positivare än det på förra skivan, lite mer 80-talsvibes, säger Ronya.

Ronya har tidigare jobbat mycket med olika producenter och då har det varit naturligt att hon anammat deras sätt att skriva och göra musik. Nu har hon börjat jobba mer självständigt.

- Jag bygger upp låtarna med min röst och då förstår producenterna ganska långt vad jag är ute efter. Jag får mer frihet och då blir det mindre mystisk musik och mer positivt.

Förutom flera nya låter kommer vi att se ett nytt band uppträda tillsammans med Ronya på STK.

- Jag ville ha girl power i bandet för det blir lätt så maskulint, jag ville också ha en kvinna som spelar ett maskulint instrument. Så då hittade vi Alina som är jättebra, henne får ni se på STK!

Svenska Talande Klubben på The Circus den 5 november.

I klippet hör du Stiftelsens nya inslag Vad har du i fickan Jan där gästerna ska förevisa, ja helt enkelt vad de har i fickan.