Hoppa till huvudinnehåll

Förtroendevalda i Sibbo avstår från månadsarvoden

Mossig varg på vapensköld.
Mossig varg på vapensköld. Bild: YLE / Hanna Othman Sibbo,sibbo vargen

Som en del av Operation Grytlock, Sibbo kommuns sparprogram, kommer de förtroendevalda i kommunen att avstå från sina månadsarvoden en månad om året fram till slutet av 2016.

Kommunfullmäktige i Sibbo ska under sitt möte nästa vecka ta ställning till ett förslag som skulle innebära att ordinarie medlemmar i fullmäktige, styrelsen, utskotten, sektionerna och revisionsnämnden skulle avstå från sina arvoden under en månad per år till slutet av den pågående fullmäktigeperioden.

Enligt förslaget skulle de förtroendevalda alltså inte få några månadsarvoden i december 2014, 2015 och 2016, som en del av sparprogrammet Operation Grytlock.

Det här skulle gälla endast månadsarvoden som utbetalas till ordinarie medlemmar, men inte exempelvis sammanträdesarvoden.

I Sibbo får ordinarie fullmäktigemedlemmar ett månadsarvode på 200 euro. Styrelsemedlemmar får 150 euro i månaden, medan medlemmar i utskotten, sektionerna och revisionsnämnden får 100 euro per månad. Sitter man med i både utskott och sektioner får man ett månadsarvode på 150 euro.

Läs också:
Sibbo kommun går fram med osthyveln

Läs också

Nyligen publicerat - Östnyland