Hoppa till huvudinnehåll

Pukki öppnade målkontot på dansk mark

Teemu Pukki, Bröndy, hösten 2014
Teemu Pukki trivs bättre och bättre i Brøndby. Teemu Pukki, Bröndy, hösten 2014 Bild: EPA / All Over Press teemu pukki

Teemu Pukki har gjort sitt första mål för Brøndby i den danska ligan. Landslagsanfallaren kom igenom från kanten och öppnade målskyttet mot Esbjerg via målvakten och stolpen.

Pukki tog emot en läcker genomskärare i början på andra halvlek och skottet hittade rätt via först målvakten och sedan stolpen. Målet gav Brøndby ledningen men hemmalaget Esbjerg gjorde de två följande målen och matchen slöt till slut 2-2.

Tidigare i drabbningen träffade Pukki stolpen. Det här var 24-åringens tredje ligamatch i Brøndby sedan flytten från skotska Celtic för en månad sedan. Lukas Hradecky, som tidigare representerade Esbjerg, vaktade i vanlig ordning Brøndbys bur.

– Det kändes bättre i dag än i de senaste matcherna. Målskytte hjälper att komma in i laget och det kändes lättare att spela efter målet. Men trots det förlorade vi, eller oavgjort blev det ju, men det kändes som en förlust. Få var nöjda i omklädningsrummet efteråt, säger Pukki i Brøndbys videointervju (där du också kan se målet).

För tredje matchen på raken spelade Pukki fulla 90 minuter, vilket inte skett på en god stund. Samarbetet med anfallspartnern Johan Elmander fungerar hela tiden bättre och bättre.

– Redan från början fick jag mera bollar och kanske jag också löpte mera. Vi har tränat hårt och slipat på anfallskombinationerna den här veckan – och det syntes på planen. Det är normalt att det blir lättare efterhand, i nästa match är vi igen bättre.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport