Hoppa till huvudinnehåll

Sköna höstlåtar på spellistan

Röyksopp & Robyn gör sommarens hittar.
Röyksopp & Robyns låt Monument passar perfekt en kall höstdag. Röyksopp & Robyn gör sommarens hittar. Bild: Skärmdump från Vimeo röyksopp & robyn

Måndag betyder nya låtar på spellistan. Labrinth bjuder på soul och gospel, Robyn & Röyksopp hypnotiserar, Rödsögården ska slå igenom stort, You + Me visar upp en countrysjungande Pink och Hedegaard blandar ihop musikstilar som tillsammans bildar guld. Det här är måndagens bästa medicin.

Här är fem nya låtar, så sätt igång och lyssna. Kanske du hittar din nya favoritlåt?

Labrinth / Let It Be

Här har vi en av höstens skönaste låtar. En ny I need a dollar, nästan. I alla fall går låten i samma stil som Aloe Blaccs stora hit. Låten är den första singeln från Labrinths andra album Take Me to the Truth. Labrinth har berättat att han inspirerades av Electric Light Orchestra, Nina Simone och James Brown när han gjorde låten, och det hörs. Ett härligt soul/gospel-sound när det är som bäst.Röyksopp ft. Robyn / Monument (radio edit)

Monument hörde vi först i Robyns reklam som hon gjorde med ett stort bilbolag, och sedan kom videon som är alldeles fantastisk. Här har vi bloggat om den. Låten finns med på albumet Do it again som Robyn gjort tillsammans med Röyksopp. Låten är egentligen över sex minuter lång, men för radion har den kortats ner med ungefär hälften.Rödsögården / I Wanna Run

Trots det svenskklingande namnet är Rödsögården ett finskt band, från Karleby i norra Österbotten. Debutalbumet släpptes redan 2009, och efter en rätt så tyst tid är det nu dags för album nummer två. Det ska släppas någon gång under våren 2015. I wanna run är inspelad i Los Angeles tillsammans med Charlie Midnight och Mark Needham. Charlie och Mark har tidigare jobbat ihop med The Killers och Greenday. Inte illa.You + Me / You And Me

Finns det något härligare än en låt med en släng av steel-guitar? Nej, det finns det nog inte. Därför är vi mycket glada över att duon You + Me gjort just en sådan. You + Me är Pinks nya projekt. Hon har gått ihop med Dallas Green (singer-songwriter från Kanada) och tillsammans gör de härlig musik. Debutalbumet Rose Ave. kommer ut senare i höst.Hedegaard / Happy Home

Hedegaard är en dansk dj och det här är hans största hit. Happy Home är skriven tillsammans med den danska musikern Lukas Graham, och låten finns med på debut-ep:n. Hedegaard har sagt att Happy Home är inspirerad av alla de olika musikgenrer som han stött på under åren. Efter att han blandade alla intryck och erfarenheter kom det fram ett helt nytt sound, som går lite åt urban/elektro-hållet.