Hoppa till huvudinnehåll

"Staden borde ordna Lovisamarknaderna också i framtiden"

Marknad i Lovisa
Höstmarknad i Lovisa den 30 september Marknad i Lovisa Bild: Yle/ Ellen Henricson lovisa marknad

Lovisa stad borde också i framtiden arrangera marknaderna i staden, anser torgövervakare Teija Aalto.

Raseborg övervägde nyligen att ge över Ekenäsmarknaden till en utomstående arrangör eftersom staden inte har resurser för arrangemangen. Samhällstekniska nämnden beslöt trots allt enhälligt att förkasta förslaget.

Torgövervakaren i Lovisa Teija Aalto vill inte heller att någon annan tar över Lovisamarknaden. Hon tror att kostnaderna för marknaderna skulle bli ännu större än i dag ifall någon utomstående aktör tog över arrangemangen.

Lovisa stad ordnar sex marknader per år och följande marknad, höstmarknaden är den 30 september. Aalto har räknat ut att Lovisamarknaderna möjligen går med en liten förlust i år. Orsakerna kan vara flera, ibland är det för varmt och ibland för kallt marknadsväder. Dessutom kan de ekonomiskt svåra tiderna påverka resultatet för marknaderna, tror Aalto. Hon poänterar ändå att marknaderna är bra pr för staden.