Hoppa till huvudinnehåll

HSS Media slopar tanken på en ansvarig chefredaktör

Arkivbild. Bild: YLE/ Carl-Magnus Långkvist pietarsaaren sanomat

HSS Media fortsätter med samma system som hittills: tre lokala chefredaktörer. Niklas Nyberg blir ansvarig för den digitala utvecklingen. Det är det bästa alternativet i det här skedet, säger vd Svante Wahlbeck.

I stället för en ansvarig chefredaktör blir det Niklas Nyberg, redan tidigare utnämnd till tf biträdande chefredaktör på Vasabladet, som tar ansvaret för den digitala utvecklingen för HSS Medias tre tidningar (Vasabladet, Österbottens Tidning och Syd-Österbotten).

Niklas Nyberg
Niklas Nyberg Niklas Nyberg Bild: Yle/Anna Ruda hss media

I och med Nybergs utnämning fortsätter HSS Media på dagens linje med tre chefredaktörer: Niklas Nyberg VBL, Margareta Björklund ÖT och Mats Ekman på Sydin. Samtliga tre chefredaktörer ingår i vd:ns ledningsgrupp.

Varför gjorde man det här valet vd Svante Wahlbeck?

Svante Wahlbeck, ny vd på HSS Media.
Svante Wahlbeck Svante Wahlbeck, ny vd på HSS Media. Bild: Vasabladet/Mikael Nybacka svante wahlbeck

- Vi ser det som det bästa alternativet i det här skedet, säger Wahlbeck.

Hade ni för få sökande till posten som chefredaktör för HSS Media?

- Vi hade nog ett tillräckligt antal sökande. Men vårt fokus ligger på den digitala sidan och Niklas har de bästa förutsättningarna att fortsätta jobba med den biten, säger Wahlbeck.

Niklas Nyberg tillträder som chefredaktör och ansvarig utgivare den 1 november. Då lämnar nuvarande chefredaktören Camilla Berggren Vasabladet.

Läs också

Nyligen publicerat - Österbotten