Hoppa till huvudinnehåll

Österbotten bloggregerar

Månadens bloggare Caroline, Sara och Felicia.
Månadens bloggare Caroline, Sara och Felicia. Bild: Caroline Eriksson, Sara Holtkamp och Felicia Hästbacka. Montage: Yle finlandssvenska bloggare

Här kommer lite nyheter! X3M har börjat med ett samarbete med Facebookgruppen finlandssvenska bloggare. Varje månad kommer vi sammanfatta alla veckans bloggar i en artikel.

För några månader sedan startades Facebookgruppen Finlandssvenska bloggare som genast blev väldigt populär. Nu är gruppen uppe i över 800 medlemmar och tjejerna bakom gruppen har bland annat ordnat tävlingar och kommer också att ordna en bloggkryssning i oktober. Ett koncept som startades tidigt är att lyfta fram veckans blogg, en blogg som förtjänar lite extra uppmärksamhet. I slutet av varje månad kommer vi samanfatta alla bloggar i en artikel och ställa bloggarna några frågor. Vi börjar med augusti och september, tre österbottniska bloggar.

Veckans blogg vecka 35:

Först ut är bloggaren Caroline Eriksson. Hon driver vardagsbloggen carloine.com där hon skriver om sina katter, vardagen och ämnen som ligger henne varmt om hjärtat.

Bloggen carloine.com
Bloggen carloine.com Bild: Caroline Eriksson caroline eriksson

Vilken är den konstigaste kommentaren du fått?

- Jag tycker att alla är så snälla som följer mig och kommenterar. Jag låter alla kommentera och rensar inte heller bland kommentarerna.

Vilken är din största passion?

- Frågade sambon om jag fick svara katterna, och han sa "Vetja he". Så min passion är nog katterna, att fotografera, ha balans i livet och göra det jag tycker om och vill. "Circumstances don't matter; only my state of being matters" är mitt motto, och jag försöker att inte stressa upp mig över något. Har också ända sedan jag var liten velat att alla ska må bra och vara glada, men vet att man inte kan rädda hela världen. Men kanske att jag genom vissa blogginlägg också ska kunna hjälpa vissa att hitta ett lugn i sig och vara nöjda med sig själva. För vi duger allihopa. Precis som vi är.

Vilken sorts blogg skulle du INTE följa?

- Tränings- och bantningsbloggar. Förstår mig inte på sådana fasoner. Höhö.

Veckans blogg vecka 36:

Fotografen Sara Holtkamps blogg består av vackra bilder, resor och inredning. Ni hittar hennes blogg på saralene.blogg.se

Bloggen saralene.blogg.se
Bloggen saralene.blogg.se Bild: Sara Holtkamp sara holtkamp

Vilken blogg följer du slaviskt?

- Jag kan omöjligt nämna bara en. Det finns många bra bloggar! Linn Jung och Tidstjuven var de första jag kom att tänka på. Mina nära vänners bloggar läser jag också slaviskt.

Beskriv det perfekta blogginlägget.

- Mycket personlighet, inte för långt, välskrivet, snygga bilder som passar till inlägget. Men då tycker jag inte heller att man ska sitta och fila på det "perfekta" inlägget i en halv evighet och sedan få presationsångest över att det inte är tillräckligt bra. Alla inlägg ska inte vara perfekta.

Var brukar du blogga?

- Vid köksbordet.

Veckans blogg vecka 37:

Sist ut är modebloggen feliciahblogg.webblogg.se. Felicia Hästbacka bloggar om mode, böcker och saker som hon är intresserad av.

bloggen feliciahblogg.webblogg.se
bloggen feliciahblogg.webblogg.se Bild: Felicia Hästbacka felicia hästbacka

Vilken är din favoritoutfit nu i höst?

- Min favoritoutfit i höst är en stor stickad tröja med ett par jeans. Funkar i alla situationer.

Får du elaka kommentarer? Hurdana?

- Jag får sällan elaka kommentarer på min blogg, oftast är det bara nyfikna läsare som ställer privata frågor.

Vilken är din bästa accessoar när det vankas fest?

- Ett stort halsband som väcker mycket uppmärksamhet.

Detta är ett samarbete mellan x3m och Finlandssvenska bloggare.

Update: Lite ändringar i texten har tillkommit. Vill påpeka att bloggkryssningen som nämns inte ordnas av facebookgruppen utan av Malenami och Vikingline. Den har dock marknadsförts av facebookgruppen.

Nyligen publicerat - X3M