Hoppa till huvudinnehåll

Timgren utmanar världseliten i Horse Show

Den traditionella banhoppningstävlingen Helsinki International Horse Show arrangeras i oktober redan för 30:e gången. Av de inhemska toppnamnen fösöker Jessica Timgren nå framgång i ett startfält som kanske är det hårdaste i tävlingens historia.

I startfältet finns bland annat världslistans etta Scott Brash, samt de färska VM-medaljörerna från lagtävlingen, Maikel van der Vleuten och Jür Vrieling. Andra hårda namn är den trefaldige finalsegraren i världscupen Rodrigo Pessoa och Meredith Michaels-Beerbaum.

Till Helsingfors kommer även den individuella VM-guldmedaljören Jos Lansink samt OS-guldmedaljören Steve Guerdat. Lägg därtill europamästaren Kevin Staut, Pénélope Leprevost, Simon Delestre samt den 20-faldige mästerskapsmedaljören Michael Whitaker - och vi har att se fram emot en ovanligt högklassig tillställning i Helsingfors ishall 23.-26.10.

Trots den stenhårda deltagarlistan är Jessica Timgren optimistisk och förväntansfull. Efter att ha fött en dotter i slutet av mars har hon i snabb fart tagit stora kliv upp mot den internationella nivån. Samarbetet med hästen Vaillant fungerade fint redan i VM i Frankrike, och detta ger förhoppningar om fina tag även i Horse Show.

-Om man har en bra dag har jag alla chanser att klara mig bra. Men som alla vet så är det fast på så lite i den här sporten för att det kan bli en bom, säger Timgren.

Flytten för med sig mycket gott

Horse Show flyttar efter 16 år i Helsingfors Arenan till Helsingfors Ishall och detta byte av omgivningen uppskattas av idrottarna.

-Det blir roligt. Det är lite bättre omständigheter för uppvärmningen, och större plan att rida på där. Det känns bättre för det har varit jättetrångt att rida i den förra hallen, säger Timgren.

Även evenemangsdirektör Tom Gordin tror attt flytten till Helsingfors ishall blir lyckad.

-Allt förändras, men allt cirklar fortfarande kring det ädla djuret hästen. Mera entertainment, snabbare tempo, publiken kan följa med uppvärmningen backstage, räknar Gordin upp.

-Vi ligger före i biljettförsäljningen jämfört med i fjol, och på sociala medier ser publiken ut att gilla förändringen.

Gordin har jobbat med Horse Show sedan den allra första upplagan och han har fortfarande en dröm han hoppas på att går i uppfyllelse innan han drar sig tillbaka.

-Min dröm är att nån gång få avgå som "cirkusdirektör" efter alla år med Horse Show med en finländsk ryttare som vinnare i en huvudklass i Helsingfors.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport