Hoppa till huvudinnehåll

Vintern är en farlig tid i trafiken

På vintern finns mycket roligt att göra. Men att röra sig i trafiken kan vara farligt, det är halt, mörkt och man hör inte när bilar närmar sig. Stoff informerar om reflexer, trafikvett och annat som är viktigt att veta på skolvägen.

Redaktör Astrid Nikula påminner om allt roligt man kan göra på vintern. Man kan åka pulka, skida och tumla runt i snön. Men barnen måste veta att vintern är en farlig tid i trafiken. I tidningen läser man ofta om olyckor. Det är halt, mörkt och snön gör ljuden tystare, så man hör inte bilen närma sig när man åker pulka rakt ut på bilvägen.

Stefan Martelin från Folkhälsan besöker Stoff och berättar om trafikvett.

Det är viktigt att inte åka ut på vägen, att man tittar efter bilar på skolvägen. Och att man använder reflexer i skymningen och i mörkret. Med mörka kläder syns man inte alls.

Text: Ida Fellman

Arkivet

Mera från Arkivet och Elävä arkisto

Följ Elävä arkisto och Arkivet

Yle Arkivet är tillsammans med Elävä arkisto aktivt på sociala medier. Vi delar både svenskt och finskt innehåll på Facebook, Twitter och Instagram.