Hoppa till huvudinnehåll

Arsenal övertygade, Liverpool förlorade

Marco Streller målskytt när Basel slog Liverpool.
Streller nätade när FCB vann. Marco Streller målskytt när Basel slog Liverpool. Bild: EPA/PatrickStraub/AllOverPRess marco streller

För de engelska lagen i Champions League-hetluften på onsdag bjöd kvällen på blandat godis. Arsenal övertygade på hemmaplan och besegrade Galatasaray med 4-0 medan Liverpool föll tungt i Basel med 0-1.

Arsenals nyförvärv inför säsongen, den forne Manchester United-junioren Danny Welbeck lyckades näta hela tre gånger och spela in sig i hemmafansen hjärtan på allvar.

Sitt första mål gjorde Welbeck på en slug passning av Alexis Sanchez medan det andra målet var ett mäktigt viljemål som avslutning på en lång löpning. Före paus lyckades Sanchez smyga in och göra 3-0 på passning av Mesut Özil.

Arsenals kväll och Wellbecks hattrick fullbordades i den 52:a minuten på framspelning av Alex Oxlade-Chamberlain.

Turkarna fick lite plåster på såren i och med en reducering från straffpunkten i den 60:e minuten och i samma veva åkte hemmalagets polska målvakt Szczesny av plan på grund av ett rött kort. Slutsiffrorna i London skrevs 4-1 (3-0) - poängen var Arsenals tre första i höstens Champions League.

Streller ställer till

Liverpool hade åkt till Schweiz och Basel för att försöka förlänga sin segersvit, men fick åka hem med noll poäng i bagaget. I en skaplig match på St. Jakubs Park hade bägge lagen sina chanser, men det var sist och slutligen hemmalaget som en gång lyckades få bollen i mål.

Avgörandet kom tidigt i den andra halvleken och målskytt för hemmalaget var lagkaptenen Marco Streller. I den andra matchen i grupp B lyckades Real Madrid vända 0-1 underläge till 2-1 seger mot Ludogorets.

I Grupp C spelade Zenit och Monaco oavgjort 0-0 i en tidig match i Ryssland medan Bayer Leverkusen övertygade hemma, när laget slog Benfica med 3-1. Seger blev det även för kvällens andra tyska lag, Dortmund, som slog Anderlecht i Belgien med 3-0.

Grupp A
Atl.Madrid- Juventus 1-0
Malmö FF- Olympiakos 2-0

Grupp B
FC Basel - Liverpool 1-0
Ludogorets - Real Madrid 1-2

Grupp C
Leverkusen- Benfica 3-1
Zenit - Monaco 0-0

Grupp D
Anderlecht - Dortmund 0-3
Arsenal - Galatasaray 4-1

Läs också

Nyligen publicerat - Sport