Hoppa till huvudinnehåll

Kaisa Liski synar Robbans hem

Pulsen rusade. Handsvetten fanns det ingen hejd på. Förväntan och förtvivlan på en och samma gång. Snart kommer hon, Kaisa Liski, hem till mig.

På en tuff bostadsmarknad gäller det att vara påhittig. Hur påhittig och exakt vad det innebär visste jag inte. Tanken var helt enkelt att bjuda hem till oss Finlands kanske mest kända mäklare, Kaisa Liski. Om vi skulle sälja vårt hus idag, hur borde vi gå till väga?

Jag har sett Kaisa på tv. Hon, i mina ögon, utstrålar pondus, kunskap och målmedvetenhet. Produktionsteamet var noggranna med att påpeka att jag inte fick städa för mycket hemma. Vårt hem skulle se ut som det vanligtvis gör. Jag struntade blankt i vad de sade och städade i flera timmar. Inte en chans att jag ville göra henne besviken. Det putsades och fejades in i det sista.

Minuterna före hon kom stod jag vid fönstret och tittade ut. När kommer hon? Som ett barn på julafton just före jultomten kommer. Så ringde det på dörren. Kaisa Liski, utan tomtemössa, tittade mig rakt i ögonen då vi hälsade. Artig, proffsig och med en stor portion humor klev hon i vår hall. Nu fanns det ingen återvändo. Granskningen kunde börja.

Mera hem och boende blir det i Efter Nio, måndagen den 6 oktober kl. 21.00 i Yle Fem.