Hoppa till huvudinnehåll

Alla ryms med i Studio natur

Ingen fråga är för svår eller för fånig när Linda Olofsson och hennes naturexperter Marie Dacke, Kristina Sundell och Bent Christensen bjuder in till Studio natur.

Med liv och lust ger de sig i kast med tittarnas både kluriga och kniviga frågor. Här kan alla lära sig något nytt, oavsett om man tillhör dem som har skogen som sitt andra hem eller sällan kommer längre än till parken i kvarteret där man bor.

Hur kan en köttätande växt stänga sitt gap så snabbt och vad får egentligen lysmasken att lysa? Varför kan en åsna och en häst få föl tillsammans och hur gör ormen när den ömsar skinn? Utmanande frågor med överraskande svar och spännande experiment utlovas från studion mitt i skogen. Och den här gången kommer vi så nära att det garanterat både kliar och kittlar i soffan där hemma. Bland likmaskar, dyngbaggar och tusenfotingar ryms också världens giftigaste groda och vår egen sjöhäst.

Gänget i skogen synar också vem som har världens största öga såväl som vem som är giganten i hästarnas värld. Inget är för stort eller för litet för att rymmas inom ramarna i Studio natur. Lustfylld och lärorik på ett lättsamt sätt!

Studio natur
Yle Fem måndagar kl. 19.00, seriestart 22.9.2014 (repris fredagar)
9 avsnitt
30 dagar på Arenan

Repris från juni 2014 (Yle TV1)

Produktion: SVT / Nordvision