Hoppa till huvudinnehåll

Sarah Dawn Finer vill gärna sjunga i Finland

Sarah Dawn Finer drog en riktig vinstlott då hon fick sjunga i Eurovision Song Contest i Malmö 2013 utan att behöva ställa upp i själva tävlingen. Dessutom satte hon färg på tävlingen i rollen av den ampra EBU-representaten Lynda Woodruff som förgäves försökte förklara Sverige för de europeiska tittarna.

Vi har sett henne i en mängd olika sammanhang - som sångerska, programledare och skådespelare - och Radio Vegas lyssnare är välbekanta med "Kärleksvisan", som hon sjöng på konserten i samband med kronprinsessan Victorias bröllop. Hör Sarah berätta om den, om hur Lynda Woodruff kom till och vad man ska göra för att få se henne på scen i Finland.

Läs mer om veckans På resande not här!

Varje vecka i På resande not bjuder en gästartist på två coverversioner av låtar som tävlat i Eurovision Song Contest. Bland de gäster som kommer att synas framöver finns Tomas Höglund, den estniske musikalstjärnan Koit Toome samt Richard Herrey, eurovisionens egen lyckofigur med gyllne skor som ni får möta nästa vecka.

Se tidigare veckors intervjuer här:

Avsnitt 5: Pirkko Mannola

Avsnitt 4: Erik-André Hvidsten

Avsnitt 3: Susann Sonntag

Avsnitt 2: Susanne Jonsson

Avsnitt 1: Anne-Lie Rydé

På resande not sänds på Yle Fem lördagar kl 21:00, repris söndag kl 15:45
Sänds även i TV Finland söndag kl 16:25 CET

Läs också

Nyligen publicerat - Kultur och nöje