Hoppa till huvudinnehåll

Svampplockare hittade cannabis i Sjundeå

Arkivbild på cannabisplanta. Bild: Polisens bild marijuana

En svampplockare i Sjundeå hittade ett oväntat fynd i går, nämligen några cannabisplantor. Växterna fanns på ett berg väster om Grennäsvägen. Polisen kom till platsen och beslagtog cannabisplantorna.

I Ekenäs har inbrottstjuvar stulit två bärbara datorer. Datorerna försvann från ett bostadshus på Björknäsgatan någon gång mellan lördag kväll och söndag eftermiddag.

Utan körkort för tolfte gången

En bilist har blivit fast för att ha kört bil utan körkort för tolfte gången. Mannen som kommer från Helsingfors stoppades av polisen på Tenalavägen i Ekenäs i natt. Han körde då en skåpbil, men saknade körkort.

En fotgängare blev påkörd av en personbil på Virkbyvägen i Lojo natten till söndagen. Fotgängaren korsade Virkbyvägen på ett övergångsställe. En personbil som kom från Virkbyhållet stötte till fotgängarens fot.
Personbilen försvann från platsen. Fotgängaren fick lindriga skador.

Motortjuvar i Sjundeå

Två båtmotorer har stulits från småbåtshamnen i Störsvik i Sjundeå.
Tjuvarna bröt sig in på hamnområdet i månadsskiftet. Då de stulit motorerna lämnade de båtarna på drift. Sjöbevakningen hittade båtarna.

  • Ny flyglinje mellan Vasa och Helsingfors startar i höst

    Den nya linjen kommer att gå två gånger i veckan.

    Den nya linjen mellan Vasa och Helsingfors kommer att gå två gånger i veckan och trafikeras av flygbolaget Norwegian. Det har en stor betydelse för Vasaregionen, säger Peter Källberg, projektchef på Vasaregionens utveckling Vasek.

  • Japans kronprinspar besöker Fiskars

    Paret ska ta del av den finska hälsovården och kulturen.

    Det japanska kronprinsparet är i Finland den 2-5 juli och träffar president Sauli Niinistö och Jenni Haukio på Gullranda i Nådendal den 3 juli. De åker även till Fiskars under sitt Finlandsbesök.

Läs också

Nyligen publicerat - Västnyland