Hoppa till huvudinnehåll

Tidningskrångel med ny utdelare - lösning på väg

Röd postlåda på husvägg.
Röd postlåda på husvägg. Bild: Yle/Fred Wilén posti

Det krånglade till sig med tidningsutdelningen på veckoslutet då den nya aktören Lounais-Suomen tietojakelu tog över utdelningen av Itella.

Morgontidningarna som skulle till Houtskär blev i misstag kvar på stranden i Galtby i Korpo hela veckoslutet. Nu måste prenumeranterna i Houtskär hämta veckoslutets tidningar från samlingslådan vid banken i Näsby.

Bättring utlovas

Planen var att helgens tidningar skulle delas ut i dag måndag, men något gick alltså fel. Nu jobbar man frenetiskt för att få en lösning som fungerar.

- Så här ska det inte gå till. Tietojakelus folk är i skärgården just nu för att hitta en bra lösning, säger Harry Serlo, vd för Förlags Ab Sydvästkusten som ger ut ÅU.

Som bäst utreder man också om morgontidningarna i fortsättningen kunde föras ut till byarnas samlingslådor i Houtskär under helger.

- Även om vi får igång en utdelning till samlingslådorna kan läsarna alternativt välja att få helgernas tidningar hemburna på måndag, säger Serlo.

Problem också annanstans i skärgården

Också i Pargas södra skärgård uppstod problem med utdelningen.

- Våra tidningar brukar komma med förbindelsebåten men de kom aldrig. Distributören beklagade och sade att det förekommer en viss tröghet i början innan de nya rutinerna är klara, säger företagaren Kurt Kronehag på Björkholm.

Läs också: Nytt bolag delar ut morgontidningarna i sydvästra Finland

Läs också

Nyligen publicerat - Åboland