Hoppa till huvudinnehåll

Lordi har ett zoo

Kjell Simosas och Lordi.
Kjell Simosas och Lordi. Kjell Simosas och Lordi. Bild: Yle x3m-tv

Lordi har ett fantastiskt skratt. Så vi tänkte: Vad är väl roligare än en hamstervideo? Tydligen är Lordis eget hem minst lika roligt.

Kjell Simosas från Supernova träffade Lordi för att tala om den färska dokumentären om Eurovisionsvinnaren och den kommande skivan. Eftersom vi ville visa en hamstervideo för Lordi frågade Kjell om han har några husdjur.

- Jag har tre hundar, en katt, 20 ormar, fyra ödlor, 16 tarantellor. Och sen någon form av möss för ormarna att äta. Och ja, en massa maskar och kackerlackor åt spindlarna.

Uggla hotade hela turnén

Lordi är också ett stort ugglefan.

-Jag råkade hitta en hökuggla vid vägkanten för en dryg vecka sedan. Jag plockade upp den och körde den till kommunalveterinären, men det var ett så exotiskt djur att de inte vågade röra den.

Lyckligtvis ligger Ranua djurpark åttio kilometer ifrån Lordis hem, så de kom körande därifrån efter ugglan.

-Typen från Ranua tyckte att jag hade kunnat ta hem ugglan och sköta den där, men jag har inget passligt utrymme. Och då hade säkert hela turnén inhiberats, eftersom jag bara hade suttit hemma och haft fiilis med ugglan.

Lordi brukar titta på djurvideor, men han påstår att han har bättre liveunderhållning hemma av sina egna husdjur. Och så måste det vara, för vår välutvalda hamstervideo gjorde inget intryck på Lordi.
-Jag har sinne för humor, men problemet med den här videon är att jag ser samma hemma hela tiden.

Dessutom låter det som att Lordis möss är ännu roligare än hamstrarna på videon.

-Ibland springer de så hårt i hjulet att de flyger ut! De brukar krocka med väggen, men snabbt är de tillbaka i hjulet igen.

Mer från programmet