Hoppa till huvudinnehåll

Hippievärderingarna lever kvar

Uppvuxen i Hippieland
Uppvuxen i Hippieland Bild: Mundo Films uppvuxen i hippieland

1970 grundade 1500 hippies tillsammans med sin ledare Stephan Gaskin ett kollektiv i Tennessee. Medlemmarna gav upp sin egendom, odlade sin egen mat, födde sina barn i hemmet och byggde upp ett självförsörjande samhälle.

Filmmakarna och systrarna Rena och Nadine växte upp här med en judisk mamma från Beverly Hills och en far med rötterna i Puerto Rico. Nu återvänder de till kollektivet för första gången sedan de lämnade det 1985. De är nu redo att möta ett förflutet de länge har förträngt - det största utopistiska och sociala experimentet i Amerika och på samma gång deras rötter.

Kollektivets ideal står i kontrast till en familj som splittrats av meningsskiljaktigheter. I efterhand kan man se med humor på misslyckandet, men också konstatera att en stor del av värderingarna spridits till nästa generation.

Dok: Uppvuxen i hippieland (American Commune / USA 2013)
Yle Fem torsdag 16.10.2014 kl. 22.00
30 dagar på Arenan

Regi: Mundo Croshere och Nadine Mundo
Produktion: Mundo Films