Hoppa till huvudinnehåll

Finland spelade oavgjort - igen

HJK-mittfältaren Fredrik Lassas.
Fredrik Lassas var med om Finlands enda farlighet. HJK-mittfältaren Fredrik Lassas. Bild: YLE/AnttiKoivukangas lassas

Finlands U19-pojkar spelade oavgjort igen när man mötte Norge i EM-kvalet i fotboll i Lettland. I öppningsmatchen mot Skottland skrevs slutresultatet 2-2 och på torsdag mot Norge slutade matchen mållös.

Därmed har Finland samlat två poäng i gruppen som förutom Skottland och Norge består av värdnationen Lettland. Norge har redan inkasserat fyra poäng och Skottland möter alltså Lettland senare på torsdag kväll och kan stiga till fyra poäng ifall av seger över letterna.

Gruppens två bästa går vidare från förkvalet. Dessutom kommer den bästa grupptrean att avancera. I klartext betyder det att Finland helst skall besegra Lettland med stor marginal för att vara säker på en plats i det fortsatta kvalet.

I matchen mot Norge saknades målsituationerna nästan helt för båda lagen, på grund av mycket tätt och fysiskt försvar. Norge hade två farligheter och Finlands farligaste situation kom när Fredrik Lassas gav en frispark som Alex Lehtinen nådde med sitt huvud. Lehtinen fick inte den bästa träffen på bollen och situationen rann ut i gräset.

Finlands laguppställning:
12 Miikka Mujunen
3 Samuli Virtanen
4 Alex Lehtinen
5 Juho Pirttijoki
6 Alex Antikainen
8 Ilmari Ylönen ->> 79. 17 Elias Ahde
9 Richard Jensen
10 Saku Savolainen
13 Waltteri Peltola
15 Fredrik Lassas (v)
18 Kevin Larsson (v) ->> 69. 7 Petteri Pietola

Avbytare:
1 Lauri Jylhä
2 Sebastian Dolivo
11 Anselmi Nurmela
14 Niklas Friberg
16 Tuomas Lähdesmäki

Finland möter Lettland på fredag. Matchstart kl. 15.00.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport