Hoppa till huvudinnehåll

Fotbollshall på startlinjen i Sibbo

Mikael Ådahl vid fotbollsplanen som ska bli en hall
Fotbollsplanen ska bli en fotbollshall Mikael Ådahl vid fotbollsplanen som ska bli en hall Bild: Yle/ Stefan Paavola fotbollsplan i sibbo

Sibboborna får förmodligen snart en egen fotbollshall. Om byggnads- och miljöutskottet ger grönt ljus onsdagen den 15 oktober kommer hallen i bruk före årsskiftet.

Idrottsföreningen Sibbo-Vargarna rf äger då hallen till hundra procent. Finansieringen sker delvis med lån, men föreningens ordförande Mikael Åhl anser att ekonomin kommer att gå på det torra. De totala kostnaderna är cirka 600 000 euro och låneandelen 35 000 euro.

Behovet av hallen är stort. Mikael Åhl antar att alla träningsturer kommer att gå åt. Sibbo-Vargarna har själva 600 registrerade fotbollsspelare, vilket innebär att alla kvällsturer går åt till dem.

- Det är ju närmast för våra yngsta juniorer som hallen byggs. Det är inte en fullstor plan, men det är något helt annat för knattarna jämfört med det som finns. Knattarna tränar nu i skolornas gymnastiksalar, berättar Mikael Åhl.

Snön ingen risk

Den drygt fyra tusen kvadratmeter stora hallen kommer att blåsas upp till vintern och fällas ihop på våren. Konstruktionen är en så kallad övertryckshall. Taket och väggarna hålls uppe med luft.

Mikael Åhl säger att en snörik vinter inte skall utgöra någon större risk för att hallen skall rasa. Materialet är halt så snön fastnar inte under normala förhållanden.

Hallen kommer att vara vit och är mer strömlinjeformad än äldre modeller.

Läs också