Hoppa till huvudinnehåll

Eva & Manu gör musik på Mars?

Eva & Manu
Manu och Eva besökte vår photobooth, Eva & Manu Bild: Yle / Camilla Fagerholm x3m på kampen

Paret bakom låten Cinnamon hearts är en riktig mysduo. Men om Isa Mårtenson och Ted Forsström var ett låtskrivande par, hurdan musik tror Eva och Manu att de skulle göra? Skulle Ted få sjunga alls?

Den fransk-finska duon Eva & Manu gav ut sitt andra album nyligen och singeln Cinnamon hearts har spelats flitigt. Eva och Manu träffades när de studerade i USA och har nu bosatt sig i Finland.

Tredje albumet på mars?

Första albumet, Eva & Manu kom till när de åkte runt i Europa och skrev låtar under resans gång. Det andra albumet, Cinnamon Hearts skrevs i deras gemensamma hem i Nurmijärvi. Var tänker de skriva sitt tredje album?

- Vi har inte ens funderat på ett tredje album än. Arbetet med den andra skivan var så intensivt att vi försöker ha paus från låtskrivandet. Men vi är så spontana människor så vi kanske snart är på ett helt annat ställe, berättar Eva.

Vi föreslår att duon ska delta i den nya reality-serien som filmas på mars och skriva sina låtar där. De blir genast väldigt intresserade av idén.

Mysbandet

Duon säljer slut sina konserter men vill inte ännu göra sina gigs i större lokaler.

- Det är lite svårt för vi vill spela i mysiga lokaler. Just nu är vi själva nöjda men om många vill komma på våra gigs så måste vi kanske fundera på saken.

Förutom att Eva & Manu spelar i mysiga lokaler så gör de också mysig musik. Manu påpekar att deras låtar ändå passar hemma vid brasan, när man är festfärdig på lördag eller när man inte mår så bra på en söndag morgon.

Nya låtskrivande par?

Isa och Ted.
Duon Isa & Ted Isa och Ted. Bild: Yle ted forsström

Vi tycker att Eva och Manu ser ut som deras musik. Paret är mysigt likaså musiken. Men om Isa och Ted var ett par som skrev musik, vad tycker Eva och Manu att de skulle göra för musik?

- Isa liknar lite Ane Brun så musiken skulle kanske vara lite liknande som hennes musik. Ted kunde skriva musik åt henne, vara bakgrundssångare och spela lite gitarr, säger Manu.

- Nej jag har en annan vision, hojtar Eva. De skulle nog göra rolig musik och ha en bra show.

Janne och Fredrika.
Duon Janne & Fredrika Janne och Fredrika. Bild: Yle fredrika lindholm

Vi grävde fram en bild på resten av den ursprungliga uppsättningen av Succémorgon, Fredrika Lindholm och Janne Grönroos. Hurdan musik tror Eva och Manu att de skulle göra om de var ett låtskrivande par? Duon skrattar gott en stund åt fotot.

- Det ser ut som att Janne just gjort ett coolt beat och att Fredrika inte alls är nöjd med det, säger Manu.

- Jag känner att det ligger lite drama i luften så kanske de skulle göra lite White Stripes-aktig musik?, tillägger Eva.