Hoppa till huvudinnehåll

Finland ligger under i paus

Grekerna tränade på Olympiastadion på fredag
Grekerna tränade på Olympiastadion på fredag Bild: Lehtikuva grekland

Finland inledde väldigt piggt i hemmamatchen mot Grekland men i halvtid så leder gästerna med 1-0. Målskytt i den 24:e minuten var Nikos Karelis.

I somras spelade Grekland åttondelsfinal vid VM i fotboll - ikväll spelar de EM-kval på ett kokande Olympiastadion där hemmalaget Finland har alla tidens chans att ta en tung skalp på vägen till EM 2016.

Grekerna har bara spela en match sen VM-åttondelen mot Costa Rica. Kvalöppningen inför tomma läktare i Pireus vann Rumänien med 1-0 trots nästan 40 minuter med en man mindre på plan.

Grekerna är ändå fortsättningsvis en formidabel motståndare - laget rankas för tillfället på 14:e plats i världen på den lista där Finlands placering är 65:e.

Finland har ett positivt problem inför matchen med många spelare i god form. Kasper Hämäläinen missade kvalpremiären på Färöarna och kämpar om en plats i startelvan med Riku Riski.

Roman Eremenko förväntas bära nationens offensiva kreativitet på sina axlar medan de Allsvenska ytterbackarna Kari Arkivuo och Jere Uronen får det svettigt med att hålla koll på sina offensiva grekiska kollegor.

Grekerna gäller trots allt som favoriter i matchen som spelar på Olympiastadion. Om fyra dagar är det sen dags för Finland att möta Rumänien.

Sändningen i TV2, Yle HD och på Arenan och matchen refereras på svenska av Antti Koivukangas och expertkommentator Sixten Boström.

Finlands startelva:

Mäenpää, Arkivuo, Moisander, Toivio, Hurme, Ring, Sparv, Hetemaj, Eremenko, Riski, Pukki.

EM-kval

Finland - Grekland, 21:00 - 0:00 (avspark 21:45), TV2, Arenan, Yle HD

Hoppa över Twitterpostning


Hoppa över Twitterpostning

Läs också