Hoppa till huvudinnehåll

Rumänien saknar sin bästa anfallare

Fotboll, landslaget, 2014
Hurme var Finlands joker mot Grekland. Fotboll, landslaget, 2014 Bild: Lehtikuva jarkko hurme

Målskytten i Rumäniens öppningsmatch mot Grekland i EM-kvalet i fotboll, Ciprian Marica kommer inte att finnas med då Rumänien på tisdag spelar mot Finland på Olympiastadion.

Finlands kapten Niklas Moisander anser att Marica är Rumäniens viktigaste anfallsspelare. Nu tvingas man använda Raul Rusescu som spjutspets och han är en bekant spelare för Moisander från Europaligamatcher senaste säsong.

Rusescu är en erfaren spelare som numera spelar för Steaua Bukarest i hemlandet. Trots det är frånvaron av Marica ett klart bakslag för Rumänerna.

Har Finland en ny joker mot Rumänien?

En intressant fråga är vem som spelar på spets i det finländska laget. Teemu Pukki inledde matchen som spets mot Grekland och Joel Pohjanpalo kom in som inhoppare.

Pohjanpalo har varit effektiv i klubblaget Fortuna Düsseldorf på senaste tiden men Finlands chefstränare vill inför pressen bara konstatera att Pohjanpalo har visat bra självförtroende på sistone.

Man brukar ju inte ändra på ett vinnande lag. Mot Grekland gjorde Paatelainen endast ett byte från matchen mot Färöarna. Jarkko Hurme kom in i stället för Jere Uronen som ytterback. Hurme tackade för förtroende med att göra Finlands fullträff.

Nu vann ju inte Finland mot grekerna och Rumäniens försvar kommer att vara svårt att penetrera. Intressant att se om Pohjanpalo eller någon annan kan bli finlands joker den här gången.

Finland har aldrig besegrat Rumänien på landslagsnivå.

Hoppa över Twitterpostning

Läs även Rumänien nästa

Läs också

Nyligen publicerat - Sport