Hoppa till huvudinnehåll

Ännu inget beslut om extra marker i Koverhar

Masugnen. Järnet är cirka 1500 grader hett.
Masugnen i Koverhar har slocknat. Konkursboet vill bli av med markerna. Masugnen. Järnet är cirka 1500 grader hett. Bild: Yle / Pia Santonen industri

Hangö stadsfullmäktige beslutade inte i tisdags om staden vill ta emot extra markområden i Koverhar. Frågan remitterades och fullmäktige möts på nytt om vecka för att fatta beslut.

Hangö fullmäktige ansåg att beslut inte kan fattas då de fick både beredningen och alla bilagor i ett mycket sent skede, först under mötesdagen.

Fullmäktigeordföranden Sture Söderholm (SFP) säger att det inte är första gången politikerna för sent får den information som de behöver för att fatta beslut.

- Det är ohemult, anser Söderholm.

Hangö stad har redan tidigare beslutat köpa stora områden av konkursboet i Koverhar, bland annat hamnen men inte själva fabriksområdet. Priset är tio miljoner euro.
Konkursboet efter stålverket FN-steel har nu erbjudit staden ytterligare områden. De skulle inte kosta staden något extra men staden skulle förpliktas att sköta områdena.

Hangö fullmäktige samlas enkom för att fatta beslut i frågan om en vecka.

Läs om erbjudandet som konkursboet kom med.

Artikeln korrigerades onsdagen den 15 oktober efter klockan 8 med uppgiften om att ärendet remitterades. Tidigare stod det att frågan bordlades.

Läs också

Nyligen publicerat - Västnyland