Hoppa till huvudinnehåll

Frieriet blev äntligen av

Janne Grönroos och Krista Siegfrids ringar.
Janne Grönroos och Krista Siegfrids ska gifta sig. Janne Grönroos och Krista Siegfrids ringar. Bild: YLE / Janne Grönroos frieri

Nu hände det. Efter många månader av låten Marry Me ljudandes i högtalarna har Janne Grönroos äntligen friat till sin flickvän, alltså numera fästmö, Krista Siegfrids. Tror ni han föll ner på knä?

De som lyssnat på Succémorgon de senaste dagarna har säkert märkt att Janne Grönroos kännspaka röst har saknats. Det beror på att han semestrat på Maldiverna tillsammans med sin fästmö Krista Siegfrids. Under semestern låg de och latade sig vid poolen, och så passade han på att fria också. Men det var inte så spontant som det låter.

- Vi har varit ihop i tio år nu, så vi firade det på resan, och då ville jag samtidigt passa på att fria. Jag hade sparat pengar nu igen efter att jag slösade bort alla på att rösta på Krista, så nu hade jag råd att köpa ringar, säger Janne.

Janne scoutade noga semesterstället innan frieriet, och valde ut en plats, längst ut på en jättelång brygga. Sedan satte frieriet igång.

- Jag lämnade ett brev på rummet, och för att kunna göra det var jag först tvungen att lura, eller kanske mer tvinga, in Krista på toaletten. När hon sedan öppnade brevet låg det ett till brev inuti det, och det förde henne ner till receptionen. Där fanns ett till brev och en iPod med vår låt på. Vilken låt det är vill jag inte säga. I brevet stod det att vi skulle träffas vid bryggan, och det här är på riktigt en jäkligt lång brygga. Jag mutade en vakt så att han skulle hålla den tom, säger Janne.

Krista Siegfrids och Janne Grönroos kramas.
Turturduvorna kramas. Krista Siegfrids och Janne Grönroos kramas. Bild: Yle / Johan Lindroos eurovision 2013,janne grönroos,krista siegfrids

Och romantiken tar inte slut här.

- Efteråt hade jag dukat upp för middag på stranden, under stjärnorna.

Anade hon något?

- Hon hävdar att hon anade något, men det har hon väl gjort ända sedan hon gjorde Marry me, säger Janne.

Gick du ner på knä?

- Självklart gick jag ner på knä. Jag visste också att jag hade lov av hennes familj. Hennes syrra var med mig och valde ut ringar.

Krista själv är sitt vanliga sprudlande jag när vi fråga om förlovningen.

- Finally! Det var så fint, och jättebra timing. Jag är imponerad av allt han fixade, och det var härligt och på ett jättefint ställe, säger hon.

Anade du något?

- Jag hade det lite på känn, men jag blev verkligen rörd. Det var jättefint.

Då har vi bara en sak till att säga: Grattis till det nyförlovade paret!Läs också: Förlovningsresan slutade med ebolaalarm på flygplatsen

 • Bildäck

  Sommardäcken på senast idag

  Dubbdäck får användas längre om vädret så kräver.

  I dag, måndag, är sista chansen att byta från dubbdäck till sommardäck på fordonen. När däcken ska bytas är knutet till påsken.

 • Emmanuel Macron firar sin seger i första omgången av presidentvalet i Paris 23.4.2017

  Kommentar: Fransmännen spolar det gamla och suktar efter nytt

  Det blir en duell mellan två motpoler i presidentvalet.

  Det var få som i fjol tippade att den 39-årige, obundne Emmanuel Macron skulle ta sig till det franska presidentvalets andra omgång. Att högerextrema Marine Le Pen tar sig till andra omgången är sensationellt, om än väntat. Uppenbart är att fransmännen suktar efter något nytt, skriver Europakorrespondent Daniel Olin.

Nyligen publicerat - X3M

 • Jan-Erik Eklöf på Stafettkarnevalen 2016.

  900 kilometer genom Svenskfinland

  Stafettkarnevalen ordnar en stafett genom Svenskfinland.

  Som en del av projektet Finland 100 år, arrangeras en skolstafett genom Svenskfinland. Stafetten sänds direkt på Yle Arenan och avslutas med att det sista laget springer in på Stafettkarneval den 19. maj.