Hoppa till huvudinnehåll

Allvarliga trafikolyckor i sydvästra Finland

nödnumret på en ambulans
nödnumret på en ambulans Bild: Yle/Erica Vasama räddningsfordon

Två allvarliga trafikolyckor har inträffat i sydvästra Finland under kvällen och natten.

En 18-årig kvinnlig fotgängare som korsade Tavastlandsvägen avled efter att blivit påkörd av en personbil vid niotiden på tisdag kväll, på gränsen mellan S:t Karins och Lundo. Enligt ögonvittnen hade kvinnan sprungit över vägen när olyckan inträffade. Bilisten som kom körande från Lundohållet misstänks inte för rattfylleri, meddelar polisen. Olyckan inträffade intill korsningen Tavastlandsvägen och Vanha härkätie (Gamla oxvägen) nära en tunnel för lättrafik.

I Vittis i Satakunta omkom föraren i en personbil efter en frontalkrock med en långtradare på riksväg 2 natten till onsdagen. Långtradaren välte på den mötande filen och vägen var avstängd för trafik vid olycksplatsen. Långtradarchauffören skadades lindrigt i olyckan.

Artikeln uppdaterad med uppgifter om den förolyckade kvinnans ålder och platsen där olyckan skedde.

Läs också

Nyligen publicerat - Åboland