Hoppa till huvudinnehåll

Pyttis ska gå i borgen för Versöbolag

Versö föreslås som placeringsplats för naturturism på Mogenpört.
Versö föreslås som placeringsplats för naturturism på Mogenpört. Bild: YLE/Jonas Blomqvist versö

Pyttis kommun ska gå i borgen för ett lån på 100 000 euro för Versso Island Development, ett bolag som grundas för att utveckla naturturism på Versömalmen i Mogenpört i Pyttis. Det föreslår Pyttisstyrelsen för fullmäktige.

Utvecklingsbolaget Cursor i Kotka-Fredrikshamnsregionen grundar ett dotterbolag för att få i gång ett badhotell-semestercentrum på Versö. Cursor beviljar ett lån på 100 000 euro åt det nya bolaget på tre år. Det här lånet ska Pyttis kommun gå i borgen för tycker kommunstyrelsen.

Dotterbolaget Versso Island Development ska ta över förhandlingarna med hotelloperatörerna

Läs också

Nyligen publicerat - Östnyland