Hoppa till huvudinnehåll

"Därför borde jag alltid komma direkt från Paris"

Tove Lo
Tove Lo, när hon besökte X3M tidigare i år. Tove Lo Bild: Yle / Camilla Fagerholm tove lo

Berlin, London, Brisbane och Sydney. Tove Los turnerande vet inga gränser. När hon landar i Helsingfors för årets modehändelse är kläder det sista hon hinner tänka på. Räddningen? En tv-show i Paris.

Redan i februari berättade Tove Lo för X3M om sitt allt mer hektiska liv. Ingenting har förändrats - tvärtom.

- Om jag då tyckte att det hände mycket så är det inte ens en tiondel av hur det är nu. Det är ett nytt land och en ny stad varje dag, säger hon.

Vi står utanför hennes tillfälligt uppställda loge bakom scenen på årets Elle-gala. Det är hårspray i luften och nervösa miner hos både stylister och programledare.Tove Lo är lika lugn som hon alltid verkar vara, trots en nästan omänskligt fullklottrad kalender. Huvudsaken är att hon vet var hon är just nu, säger hon.

- Jag vet att jag flög från Paris väldigt tidigt i morse, så mycket koll har jag. Men verkligen, när vi rest runt i USA nu och turnerat så har det funnits dagar där jag bara ... "Visst är vi i Seattle?" och min turnéledare tittar på mig och svarar: "Yes." Jag har alltid skrattat åt artister som inte kommer ihåg var de är men nu börjar jag fatta varför för man blir så.

Du går inte ut och gör en "Good evening Helsingborg" nu?

- Ja precis. Helsingbooorg... och så säger jag fel event. Cosmopolitan! Haha, nej jag vet var jag är.

Tove Lo har precis lagt debutalbumet bakom sig, en skiva hon är väldigt nöjd med.

- Den blev exakt som jag ville och jag har varit väldigt hård på att det ska bli så.

När det gäller ytan och kläderna har hon varit mer osäker.

- Det är så mycket folk runtom en som vill styra åt olika håll, så då kan det vara svårt för man vill ju ändå prova olika grejer, säger hon.

Har du kommit ut på scenen och tänkt "Skit också, vad har jag på mig"?

- Ja, i ett tidigt stadie kanske. Jag bryr mig inte så mycket om kläder, jag är ganska enkel. I och med att jag nu kom direkt från Paris där jag gjorde en ganska stor tv-show så fick jag med mig en massa kläder av stylisten där.
Förutom halsbandet som är finskt, av Miia Magia. Resten är bara Paris. Jag känner mig väldigt modemedveten i dag, haha!

Man borde alltid vara på väg från en tv-show i Paris.

- Innan allting borde man vara där ja, exakt.

Tove Lo uppträdde med två låtar på Elle Style Awards: Habits och nya Talking body:Nyligen publicerat - X3M