Hoppa till huvudinnehåll

Krista Siegfrids och Hjallis räddar världen

Hjallis Angels: Petski, Krista och Isa.
Petski, Krista och Isa är Hjallis Angels. Hjallis Angels: Petski, Krista och Isa. Bild: Yle hjallis angels

För att aktivera de förmögna och framgångsrika finlandssvenskarna i välgörenhet behövs charm, kontakter, kunskap och minst tre par rullskridskor.

Hjallis Harkimo vet allt om pengar. Hans mål är att samla in så mycket finlandssvenskt kapital som möjligt till näsdagsinsamlingen. Till sin hjälp kallar han in Isa Mårtenson och Petski Westerholm från X3M-tv, men inser ändå att det behövs mer charm för att nå målet.

Därför blir Krista Siegfrids tillkallad för att leda teamet Hjallis Angels. Följ med de makalösa välgörenhetsagenterna på den mest överraskande resan du någonsin sett. I det första avsnittet rullar Hjallis Angels ivrigt iväg mot sitt klumpiga äventyr. Allt för Näsdagens skull.Vad är Näsdagen?

Näsdagen är en insamling för att hjälpa barn som lever i världens fattigaste länder. Intäkterna används till att hjälpa barn i Afrika, Sydasien samt Central- och Sydamerika. Näsdagen uppmuntrar även hela Finland till en rolig insamling. Näsdagen ordnas en gång om året, under oktober–november. Kampanjen, som varar i tre veckor, kulminerar i Yle TV2:s näsdagen-show där även den finska artisteliten är med. Näsdagen 2014 firas 7.11.

Läs mer om näsdagen här. Här kan du donera pengar till X3M:s näsdagsinsamling.